Obavijesti

Sport

Komentari 54

Palaversa potpisao za City, u Hajduku na posudbi do 2020.

Palaversa potpisao za City, u Hajduku na posudbi do 2020.
4

Ispred mene je još puno rada, nisam još uvijek pokazao sve što mogu i nadam se da ću igranjem za Hajduk opravdati povjerenje koje sam dobio od prvaka Engleske, rekao je Palaversa nakon potpisa

VIDEO

Ante Palaversa je u četvrtak potpisao ugovor s Manchester Cityjem, objavio je Hajduk na svojoj službenoj stranici.

Mladi veznjak je u utorak odradio liječničke preglede u Engleskoj, a zbog poštivanja procedure potpisivanje ugovora od četiri i pol godine je odgođeno za četvrtak.

Pokretanje videa...

04:37

Palaversa ostaje na posudbi na Poljudu do ljeta 2020. godine s klauzulom da ga Manchester City može vratiti s posudbe u siječnju iste godine. 

- Ja sam Hajdukovo dite, igranje na Poljudu mi je uvijek bio san, a nakon svega sam sretan što je rad Hajdukove Akademije prepoznao jedan od najvećih klubova na svijetu. Hvala Manchester Cityju na povjerenju, ispred mene je još puno rada, nisam još uvijek pokazao sve što mogu i nadam se da ću igranjem za Hajduk opravdati veliko povjerenje koje sam dobio od prvaka Engleske - kazao je Palaversa nakon povratka iz Manchestera u Split.

Transfer vrijedan najmanje šest milijuna

Hajduk će za transfer dobiti čistih šest milijuna eura, 4,5 milijuna od transfera i 1,5 milijuna na ime posudbe, ali to možda nije sve, jer bi dio novca splitski klub mogao dobiti i kroz razne bonuse (ako Palaversa zaigra za City, zabije i slično). Odličan je to posao za Hajduk i agenciju Stars and friends iz Slovačke koja uz Hrvatsku, za koju je zadužen manager Ante Peša, posluje u još deset država.

Uz sve to u ugovoru navodno stoji i kako bi Hajduk imao 10 posto od budućeg transfera. Kad se to zbroji, svota od transfera mogla bi biti i preko 9 milijuna eura čime Palaversa postaje najbolji posao u povijesti Hajduka. 

Dosadašnji rekord drži Nikola Vlašić čiji je transfer u Everton bio oko osam milijuna eura. No za razliku od tog transfera Palaversa nema u ugovoru klauzulu prema kojoj bi dio novca od transfera pripao obitelji, već kompletan iznos ide Hajduku.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu