Obavijesti

Sport

Komentari 6

Pamići hit u Crnoj Gori: Našao sam 'mrtvace', a sada smo prvi

Pamići hit u Crnoj Gori: Našao sam 'mrtvace', a sada smo prvi
1

Taman kad je Hajduk počeo funkcionirati, kad su sredili dugove i bili dobri, smijene Kosa. Tu je i krenuo pad. Rijeka nije dobra kao prije i bojim se da će se Dinamo prošetati prvenstvom, smatra Pamić, trener OFK Titograda

VIDEO

Predsjednik OFK Titograda Vladan Vujović, u najmanju ruku, osebujan je lik. Kao i Mamić u najboljim danima, u jednoj sezoni promijenio je čak četiri trenera, a kad mu je momčad u europskom pretkolu ispala od izvjesnog B-36, što prije podsjeća na nekog američkog bombardera nego nogometni klub, otišao je i peti trener. Tada je odlučio - novi trener bit će Igor Pamić.

- Igore, ti si moja dugogodišnja želja. Momčad je na dnu, jedino ih ti možeš podignuti - rekao mu je Vujović.

Četiri kola kasnije, Paminjo ne da ih je podigao već su trenutačno vodeća momčad lige!

- Kad sam došao momčad je bila na dnu, izgledali su kao da su iz hrvatske šeste lige. Tako su i igrali. Ma, oni su bili mrtvi ljudi. U tom trenutku nije bilo teško napraviti iskorak jer gore nije moglo. No i ja sam iznenađen koliko je to brzo išlo. No morao sam napraviti tri stvari. Prvo, uvjeriti ih da mogu bolje, drugo, uvjeriti ih da vrijedim i treće, da dobijem odnos da mi vjeruju. I sve sam uspio. Nevjerojatno je koliko hoće sušati - kaže Igor Pamić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U derbiju protiv Budućnosti Paminjo je toliko dobro postavio taktiku da gosti, koji su glavni kandidati za naslov, nisu niti jednom zapucali po golu. Oduševio je Paminjo sve navijače, predsjednika, medije... Ipak, nije lako zadržati najbolju momčad Crne Gore bez ijednog udarca na gol. A Paminjo je uspio i pobijedio 1-0.

U momčad je odmah doveo sina Zvonka, koji je nakon dugogodišnje muke s ozljedama konačno zdrav i spreman za igru.

 

⚽️

A post shared by ᴢᴠᴏɴᴋᴏ ᴘᴀᴍɪᴄ (@pamic20) on

A kad je tako, onda je pakleni igrač. Pokazao je to u prošlom kolu kad je zabio iz slobodnjaka u rašlje. Eurogol!

- Hvala Bogu, sad sam konačno zdrav. Nakon one muke od skoro dvije godine... Ma katastrofa. Došlo mi je da sve ostavim, bio mi je pun kufer svega - kaže Zvonko.

Nije ovo prvi put da radi zajedno s ocem, bili su tandem u Istri, Karlovcu i Dragovoljcu. No nema protekcija.

- Ma kakvi, samo mi je teže. Van nogometa smo otac i sin, a na terenu se ponaša prema meni kao i prema ostalim igračima - jaže Zvonko koji je s Hrvatskom na juniorskom europskom prvenstvu 2010. završio treći, a bio je najbolji strijelac Hrvatske.

- Sva tri gola dao sam Portugalu (5:0). Bili smo dobra generacija. Nažalost, malo nas je završilo u A reprezentaciji, samo Šime Vrsaljko i Andrej Kramarić su bili na SP-u u Rusiji.

OFK Titograd ima malo navijača, svi u gradu navijaju za Budućnost.

- Ma ima ih, ali malo. Ali nije ni to loše, bar vas ne gađaju kad igrate loše. Samo, ovdje u Podgorici su nevjerojatne sparine, teško je igrati. Puno klubova nema reflektora pa se mora igrati po najvećim vrućinama, a to je užas - kaže Zvonko.

- Ma katastrofa, to je strahoviti minus u odnosu na hrvatsku ligu. Vremenski uvjeti nisu normalni, neshvatljivo mi je u današnje vrijeme da se mora igrati na 40 stupnjeva u 17 sati - dodao je Igor.

Naravno, i jedan i drugi prate HNL.A Igor je u svojim analizama uvijek brutalno iskren.

- Istra? Ha, neće se sad mnogima svidjeti što ću reći. Bojim se da neće biti ništa bolje nego u eri Glover, iako, ovo je puno ozbiljnija priča. Pula je težak grad, momčad ima gubitnički mentalitet, a navijači su jako dobri i žele hrvatske igrače, ne podnose momčad punu stranaca. A u Istri danas igraju samo stranci. Hajduk? Ovako, onog trenutka kad je postao klub kojem se može vjerovati, koji je počeo dobro funkcionirati, kad je riješio sve financijeske probleme, onda smijene predsjednika Kosa. Ne razumijem. Nakon toga uslijedio je pad - analizirao je Pamić.

I dosta njih će se složiti da je apsolutno u pravu. Naravno, pitali smo ga i za Dinamo, momčad u kojoj je igrao.

- Dinamo je trenutačno jedina dobra momčad u Hrvatskoj. E, sad, pitanje je koliko će moći pratiti Europu. Dinamo izgledao vrlo ozbiljno, razigrano, znaju što hoće i tu Bjelici svaka čast jer nije bilo puno vremena da se napravi takav posao. Žao mi je što Rijeka nije na nivou i bojim se da će Dinamo prošetati prvenstvom. Daleko je Rijeka od onoga što je bilo. Ima sreću što ima Keka, koji pozna hrvatsku ligu, ali momčad mu nije dobra....

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener