Obavijesti

Sport

Komentari 5

Pamti pa im vrati: 'Čekali smo uzvrat čak 13 godina'

Pamti pa im vrati: 'Čekali smo uzvrat čak 13 godina'
1

Kapetan Varteksa Miljenko Mumlek igrao je za taj klub i 1996., kada su Varaždinci vođeni od Luke Bonačića izgubili naslov prvaka baš na Poljudu

VIDEO

Pomoćni sudac nije spuštao zastavicu. Glavni nije dosudio najmanje jedan čisti penal za “krojače”. Bilo je proljeće 1996. i gol Marija Meštrovića u 79. minuti srušio je Varteksu snove o naslovu. Hajduk ih je pobijedio 1-0, a prvaci su bili - “modri”.
Kamere HTV-a nakon utakmice su ušle u gostujuću svlačionicu, a tamo igrači pognutih glava u suzama i samo jedan čovjek na nogama - tvorac tog moćnog Varteksa, Splićanin Luka Bonačić.
- Glave gore, dečki. Stoput sam vam rekao: pamti pa vrati - tješio je Bonačić svoje igrače, među kojima je bio i Miljenko Mumlek.
Od tada je prošlo 13 godina i Varaždinci su u tom razdoblju imali nekoliko šansi revanširati se Splićanima. Nisu ih iskoristili, triput su igrali s Hajdukom u zadnjem kolu i svaki je put “bijelima” trebala pobjeda za naslov prvaka. Sva tri puta Splićani su pobijedili.
No u nedjelju na Poljudu Varaždinci su dočekali svojih pet minuta. Sudac Dalibor Mlakar odsvirao je kraj i Splićani su popadali po travnjaku od muke. A Miljenko Mumlek, jedini “preživjeli” iz Bonačićeve generacije, sa smiješkom na ustima odšetao je u svlačionicu, istu onu gdje je plakao 1996.
- Pa naravno da smo likovali! Čekali smo 13 godina da uzvratimo Hajduku za onaj poraz u zadnjem kolu prvenstva 1996. godine. Sve se u životu vrati. Odigrali smo najbolju utakmicu sezone i zasluženo ih pobijedili - rekao je Varteksov kapetan i dodao:
- Igrali smo samo za sebe, ni za koga drugog! Svi su nas bili otpisali i hajdukovci su valjda pomislili da će biti lako.
Nije bilo lako. Varteks je slavio usred Poljuda. Suca ovaj put nitko nije spominjao.
- Mlakar je sudio perfektno! Ako je suđenje ovakvo, onda su šanse u svakoj utakmici 50-50. Hrvatska ima dobre suce i strani nam ne trebaju - rekao je Mumlek i dodao:
- Prvenstvo uopće još nije odlučeno. Pa i Dinamo može negdje pogriješiti, zašto ne?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije
ŽUTI SE OTVORIO

Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije

Ja sam dobar s Davorom, nemam nikakav problem s njim. Nismo se družili nešto previše ni kad smo bili igrači, ne družimo se ni sada, rekao je Prosinečki