Obavijesti

Sport

Komentari 16

PAOK bira trenera: Roberto Di Matteo konkurira Igoru Tudoru

PAOK bira trenera: Roberto Di Matteo konkurira Igoru Tudoru
4

DVOJBA Najozbiljniji kandidati za klupu solunskoga kluba su Igor Tudor i osvajač Lige prvaka iz 2012. Igor Tudor je navodno hitno otputovao na sastanak u Grčku

VIDEO

Nakon što su ruski vlasnici preuzeli grčki PAOK, prvi cilj je pronaći trenera s kojim će napasti nedodirljivi dvojac - Panathinaikos i Olympiacos. Jedna od opcija je i Igor Tudor, čiji je glavni zagovornik sportski direktor Frank Arnesen.

Nekadašnji danski reprezentativac, koji je igračku karijeru proveo u Ajaxu, Valenciji, Anderlechtu i PSV-u, bio je od 2005. do 2005. sportski direktor Chelseaja, a iz tih dana odlično poznaje Roberta Di Mattea. Talijan je, kako tvrde grčki mediji, također ozbiljan kandidat, no Arnesen je naklonjen Tudoru.

- Nije nam jasno koja ja njihova veza, odakle se oni poznaju - tražili su odgovore grčki novinari, koji pamte Igora Tudora kao igrača, ali o njegovu trenerskom opusu ne znaju previše.

A u hrvatskim nogometnim krugovima glavno je pitanje: “Gdje je Tudor?” Otkazao je predavanje na visokoj školi za sportski menadžment i hitno otputovao u nepoznatom pravcu. Od tad mu se gubi svaki trag, ali iz Tudoru bliskih krugova doznajemo kako je otputovao upravo prema Grčkoj, na sastanak s čelnicima PAOK-a.

Predsjednik kluba Iakovos Aggelidis na papirić je zapisao nekoliko imena, no izvori iz Grčke tvrde kako su Tudor i Di Matteo među najozbiljnijim kandidatima. Iako izbor između trenera koji je 2012. osvojio Ligu prvaka s Chelseajem i nedovoljno dokazanog stručnjaka koji je dosad radio samo u HNL-u, i to bez senzacionalnih uspjeha, baš i ne djeluje kao posebno težak, Tudorove šanse navodno nisu male. Dapače.

Di Matteo je u finalu Lige prvaka slavio pobjedu, a Tudor je ove sezone na finalu bio gost. Što i nije potpuno nevažno, budući da bivši trener Hajduka na svom trenerskom putu računa na suradnju s nekadašnjim suigračima, legendama Juventusa, odnosno na njihovu pomoć i “poguranac”.

Prošle zime imao je Tudor i ponudu talijanskog drugoligaša Spezije, koju je odbio, no poznato je da je iznimno ambiciozan, da je pred sebe postavio najviše ciljeve te da se stalno obrazuje i radi na sebi. Vjerojatno nije baš zamišljao da će svoju inozemnu karijeru započeti u Grčkoj, no opcija je to koju bi sigurno objeručke prihvatio.

Dosad su hrvatski treneri u najboljem slučaju završavali u Mađarskoj, BiH ili na Bliskom istoku, ali vremena se očito mijenjaju. Bjelica je u Italiji, Bilić je završio u Engleskoj, Tudor bi u PAOK-u samo nastavio taj lijepi niz.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"