Obavijesti

Sport

Komentari 24

Past će i maksimirski rekord? Šahtar bi mogao srušiti Malmö

Past će i maksimirski rekord? Šahtar bi mogao srušiti Malmö
1

Gotovo sigurno će pasti rekord Maksimira otkako su uvedeni brojači. Zasad rekord drži utakmica protiv Malmöa u play offu Lige prvaka 2011. U Maksimir je tada došlo 30.065 gledatelja, a sad će očito biti više

VIDEO

I na jugu će protiv Šahtara biti navijači Dinama. Jasno je kako će hrvatskog prvaka od 21 sat u Maksimiru bodriti više od 30.000 gledatelja. Moglo bi biti i 32-33 tisuće ljudi.

Pokretanje videa...

Dinamo trenira prije Šahtara 00:15

Gotovo sigurno će pasti rekord Maksimira otkako su uvedeni brojači. Zasad rekord drži utakmica protiv Malmöa u play offu Lige prvaka 2011. godine. U Maksimir je tada došlo 30.065 gledatelja, a sad će očito biti više. Na Partizanu je 1997. godine bilo 40.000 gledatelja. No, u toj velebnoj pobjedi 5-0, kapacitet Maksimira je bio za 5-6 tisuća mjesta veći nego danas. Na Atalantu je ove sezone došlo 28.863 gledatelja, a sad će ta brojka biti premašena.

S pobjedom protiv Šahtara i pobjedom Manchester Cityja nad Atalantom u Milanu, “modri” bi drugu godinu zaredom osigurali europsko proljeće, ali bi došli i na korak od osmine finala Lige prvaka. Kakva bi to večer mogla biti.

- Najveći spomenik i najveći mural nama je povratak navijača. To da ljudi opet žive za Dinamo i žive uz Dinamo. To je nama najveća čast - rekao nam je trener Dinama nakon prve utakmice sa Šahtarom.

Doista, publika se vratila u Maksimir kad su u pitanju europske utakmice. Jasno je da Ukrajince u srijedu čeka “plavi pakao”.

Dinamo je pod vodstvom Nenada Bjelica u pet utakmica u Europi igrao pred više od 25.000 gledatelja. Najviše je bilo protiv Benfice 29.704 gledatelja.

I igrači su posljednjih dana bili zasuti pozivima sa svih strana. Svi bi htjeli na jednu od najvažnijih Dinamovih utakmica u novijoj povijesti. Sigurno je i da se u slučaju dobrog rezultata protiv Šahtara, sprema prava invazija na Giuseppe Meazzu i Milano 26. studenog. Na Apenine bi moglo 3000-4000 navijača zagrebačke momčadi. No, prvo je na redu Šahtar.

U Harkivu su se Ukrajinci izvukli, valjda sad neće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani