Obavijesti

Sport

Komentari 23

'Patnja je doći u Osijek. Kalinić je rekao: Radimo to namjerno!'

'Patnja je doći u Osijek. Kalinić je rekao: Radimo to namjerno!'
1

Neil Taylor, suigrač Lovre Kalinića u Aston Villi, požalio se u razgovoru za velške medije kako je putovanje do Osijeka patnja i da mu je naš golman rekao da smo namjerno odabrali ugostiti ih tamo

VIDEO

Prije dvije godine PSV je stigao na noge Osijeku u trećem pretkolu Europske lige, a nizozemski mediji su vrištali:

"Stadion izgleda kao dvorište kaznionice",

"PSV je stigao u podrum europskog nogometa".

Nabrijalo je to bijelo-plave nogometaše koji su dvaput po 1-0 pobijedili velikana iz Eindhovena, bivšeg prvaka Europe.

Pokretanje videa...

01:43

OK, stadion u Gradskom vrtu sigurno nije posljednji krik arhitekture, izgrađen je još 1980., ali u posljednjih 15-ak godina u nekoliko se navrata preuređivao. Pa tako i za ovu prigodu, kad će hrvatska nogometna reprezentacija (subota, 15 sati, Nova TV) ugostiti Wales u trećem kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Svejedno, kritike oko izbora mjesta odigravanja utakmice ponovno su stigle do Hrvatske iz protivničkog tabora. Lijevi bek Neil Taylor (30) suigrač je našeg golmana Lovre Kalinića u Aston Villi. Nisu propustili prokomentirati zašto se ova utakmica igra baš u Osijeku.

- Rekao mi je da to gotovo namjerno rade. Da je to patnja za momčadi i da to dobro funkcionira po njih. Teško je doći do tamo. Ali ovo su prava europska gostovanja i puno naših mladih igrača vidjet će o čemu se tu radi - rekao je Taylor.

Hrvatskoj sudi Rumunj koji je u veljači isključio Nenada Bjelicu
Hrvatskoj sudi Rumunj koji je u veljači isključio Nenada Bjelicu

Hrvatska je nakon kiksa i poraza u Budimpešti uljuljana na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo, no statistički gledano, ne bi trebala brinuti u pozitivan rezultat. Naime, "vatreni" nikad nisu izgubili u domaćoj utakmici kvalifikacija za Euro.

Tri poraza pretrpjeli smo u kvalifikacijama za Mundijal - u rujnu 2008. protiv Engleske u Zagrebu (4-1), kad je izbornik bio Slaven Bilić, a Theo Walcott zabio hat-trick pod Igorom Štimcem 2013. u kvalifikacijama za SP u Brazilu, kad su Škoti (1-0) i Belgijci (2-1) slavili na Maksimiru. Nakon toga 23 utakmice nismo izgubili na svom terenu.

Hrvatska je baš u tim kvalifikacijama bila u skupini s Walesom kojeg je dobila oba puta. Otočane smo ugostili baš u Osijeku u listopadu 2012. i pobijedili 2-0 golovima Mandžukića i Eduarda, a u Swanseaju je pola godine potom bilo 2-1 za naše nakon preokreta. Gareth Bale doveo je Velšane u vodstvo, a okrenuli smo preko Dejana Lovrena i Eduarda.

Igrao je za 10 kuna mjesečno, a sad je adut da sruši Hrvatsku
Igrao je za 10 kuna mjesečno, a sad je adut da sruši Hrvatsku

Taylor je nastupio protiv Hrvatske još 2010. u prijateljskoj utakmici, također u Osijeku, kad smo Velšane svladali 2-0 golovima Ivana Rakitića i Drage Gabrića. Neila se jako dojmio današnji vlasnik Zlatne lopte...

- Dobio sam 10 minuta i završio nateknutog gležnja nakon što sam pokušao udariti Modrića (?!). Htio sam biti primijećen, a napravio sam štetu sebi. Ali imam dobra sjećanja na to mjesto. Tamo sam debitirao za Wales i bilo je to sjajno iskustvo - kaže Taylor.

Neka se i sad sjeća punih tribina, duela s Modrićem (samo da ne završi kao onaj kobni prezimenjaka mu Martina i našeg Eduarda 2008.) i novog poraza...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani