Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
115 komentara

Pavasović je suspendiran na 2 godine! 'Najveća sam prijetnja'

Krešimir Vlajčević kaznio je Ljubu Pavasovića Viskovića s dvije godine zabrane obavljanja djelatnosti. Goran Vučević dobio je tri, a Miro Čolak mjesec dana...

Miranda Cikotic/PIXSELL
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
115 komentara

Disciplinski sudac MAXtv Prve lige Krešimir Vlajčević napokon je donio odluku o kaznama za derbi desetog kola između Hajduka i Dinama koji je 19. rujna odigran na Poljudu (0-0).

Zbog grubog vrijeđanja i nasilničkog ponašanja prema sucima utakmice, predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Ljubo Pavasović Visković kažnjen je zabranom obavljanja funkcija u nogometu u trajanju od dvije godine.

S obzirom na to da je isti prekršaj počinio u vrijeme dok je izdržavao pravomoćnu kaznu zabrane obnašanja funkcija od godine dana, izrečena mu je jedinstvena kazna od tri godine koja se umanjuje za dio koji je dosad izdržao.

- Ponosan sam što sam kažjen najvećom kaznom u povijesti hrvatskog nogometa. Očito je da me percipiraju kao najveću opasnost - kazao nam je predsjednik Hajdukova Nadzornog odbora, ali nije na tome stao:

- Niti pet dana od napada na čelnike Hajduka u Maksimiru, koji su organizirali čelnici Dinama, dolazi i ova odluka od čovjeka koji se još uvijek nije očitovao je li vratio novac posuđen od Dinama.

Sportski direktor Hajduka Goran Vučević kažnjen je vremenskom kaznom od tri mjeseca te novčanom kaznom od 8000 kuna, dok je oružar Miro Čolak zbog istih prekršaja kažnjen jednomjesečnom suspenzijom te kaznom od 3000 kuna.

Podsjetimo, nakon odigranog derbija Hajdukov trojac verbalno je vrijeđao suca utakmice Brunu Marića.

Dinamov povjerenik za sigurnost Krešimir Antolić svjedočio je i kako je Pavasović Visković prijetio Mariću smrću, za što je dao iskaz i na policiji. Međutim istraga DORH-a oslobodila je Pavasovića Viskovića te odgovornosti jer tvrdnje Marića i Antolića nisu dokazane.

Hajduk je, kao organizator utakmice, kažnjen s 35.000 kuna zbog pirotehnike, dok je Dinamo, zbog neprimjerenog skandiranja svojih navijača, kažnjen sa 6000 kuna.

Naši partneri pišu
Message