Obavijesti

Sport

Komentari 12

Pavičić prorekao ishod derbija i nasmijao Keka: 'Ma ne gubimo'

Pavičić prorekao ishod derbija i nasmijao Keka: 'Ma ne gubimo'
1

Ova utakmica ima važnost za oba sastava jer se za nju skupljaju bodovi, ali je i pitanje prestiža za navijače. Mi ćemo se postaviti kao i uvijek, ništa posebno ne možemo ni izmisliti, kaže Kek

VIDEO

Nakon poraza na startu Europske lige protiv AEK-a na Rujevici, Rijeka se okreće HNL-u gdje je već u nedjelju očekuje gostovanje kod Hajduka na Poljudu u devetom kolu (17 sati).

- Jadranski derbi utakmica je svih utakmica, dolazi nam vrlo brzo poslije Europe. Mislim da je to, s jedne strane, dobro jer ne moramo puno razmišljati i već smo sav naš rad i razmišljanje usmjerili prema Poljudu. Oni su iznimno nabrijani, kao i uvijek, ali mi moramo razmišljati o sebi - rekao je trener Rijeke Matjaž Kek na konferenciji za novinare.

- Ova utakmica ima važnost za oba sastava jer se za nju skupljaju bodovi, ali je i pitanje prestiža za navijače. Mi ćemo se postaviti kao i uvijek, ništa posebno ne možemo ni izmisliti. Sigurno očekujem dobru reakciju momčadi i pozitivan rezultat - dodao je vlasnik najdužeg staža na klupi u povijesti HNL-a koji možda neće računati na Josipa Mišića i Alexandera Gorgona koji nisu trenirali.

Riječani su četiri boda iza vodećeg Dinama na ljestvici, dva boda ispred Hajduka koji ove sezone djeluje dosta dobro. No Keka nimalo nije strah protivnika i atmosfere na Poljudu.

- Mene je strah bolesti, a svega drugog nije me strah. Sve drugo uzimam kao dio života sportaša. Nekad si u centru pažnje jer pobjeđuje, nekad tuku po tebi jer gubiš. Baš se veselimo utakmici jer znamo da je izazovna, da će biti puno gledatelja, da je to navijački spektakl i da je to nešto više u našim karijerama.

Matjaž Kek uoči HNK Hajduk Split: Utakmica svih utakmica koja dolazi vrlo brzo nakon Europe, ali to je dobro u jednu ruku jer smo se već svi okrenuli prema Poljudu. Najprije regeneracija, pa priprema za utakmicu koja ima važnost za obje momčadi jer se skupljaju bodovi, te stvar prestiža za navijače. #ZajednosmoRijeka #PrvaHNL

Posted by on 16. rujna 2017

Domagoj Pavičić novi je član riječke svlačionice, stigao je krajem kolovoza iz Dinama kako bi pojačao konkurenciju u veznom redu.

- Sutra je taj veliki derbi, svi se radujemo i jedva ga čekamo. Znamo da je to neugodno gostovanje, ali učinit ćemo sve da uzmemo tri boda. Uvijek je Jadranski derbi napet, svi navijači žive za njega. Ali dat ćemo sve od sebe i sigurno se nećemo uplašiti. Siguran sam da ćemo biti pravi - rekao je Pavičić.

Rijeka nije izgubila od Hajduka u 19 službenih utakmica zaredom, javio je kolega novinar nogometašu Rijeke, na što je ovaj ispalio:

- Neće ni sada!

"Carrilova izjava da smo protiv AEK-a razmišljali o Hajduku? Iznimno poštujem Carrilla, kvalitetno i dobro radi. Ne poznajemo se dobro osobno, ali kad ste me već pitali. Ja do 120. minute ne bih razmišljao o sljedećem protivniku", rekao je Kek.

- Pa trebao sam tebe prije dovesti na pressicu, eto ti ga na sad - nasmijao se Kek i nastavio:

- Svaka je utakmica imperativ jer možeš dobiti tri boda. Tako je Rijeka postavljena. Ali mislim da je Hajduk kvalitetno posložen, spremaju novog igrača, i nikom nije lako igrati na Poljudu. Znamo da imaju veliku podršku navijača i moramo se na to prilagoditi. Najmanje moramo razmišljati o toj seriji, to nas može prevariti.

>>> Cijelu konferenciju za novinare poslušajte OVDJE (Radio Rijeka/HRT).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika