Obavijesti

Sport

Komentari 31

HNL od sljedeće sezone mijenja ime, maknuli Pavličića-Bekića

HNL od sljedeće sezone mijenja ime, maknuli Pavličića-Bekića
1

PROMJENE U SAVEZU Povjerenik za natjecanje je Josip Brezni, povjerenik za suđenje Igor Pristovnik, a Sašu Pavličića-Bekića na mjestu Disciplinskog suca naslijedio je Darko Kolesarić

VIDEO

Od sljedeće sezone Prva HNL zvat će se Hrvatski telekom prva liga.

To je jedna od odluka Izvršnog odbora HNS-a na sjednici na kojoj su izabrali i nasljednika Saši Pavličiću- Bekiću, dosadašnjem Disciplinskom sucu kojem su od 500 odluka izmijenili samo jednu, poništivši kaznu koju je odrezao Dinamovom Soudaniju za udaranje igrača Lokomotive.

Jedan od glavnih kandidata za njegovog nasljednika bio je Matija Puhak, bivši pomoćnik za pravne poslove direktora Dinama, te pravni savjetnik u HNS-u, no Izvršni odbor HNS-a odlučio se za Darka Kolesarića.

S HNS-ove stranice:

'Izvršni odbor usvojio je izvješća o natjecanjima u natjecateljskoj godini 2016./17. te izvješće nakon okončanog postupka licenciranja klubova za godinu 2017./18. Izmjenama Odluke o sustavu stalnih natjecanja utvrđeno je da će Druga HNL od natjecateljske godine 2018./19. brojati 16 klubova. Usvojene su Propozicije natjecanja Prve i Druge HNL i Hrvatskog nogometnog kupa te liste sudaca i delegata. Od predstojećeg prvenstva Prva HNL nosi naziv Hrvatski telekom prva liga. Budući da je svim tijelima natjecanja istekao mandat na kraju prošle natjecateljske godine, Izvršni odbor je za sljedeće prvenstvo imenovao novo vodstvo natjecanja.

U Hrvatski Telekom Prvoj ligi povjerenik za natjecanje je Josip Brezni, povjerenik za suđenje Igor Pristovnik, disciplinski sudac Darko Kolesarić, povjerenik za određivanje kontrolora suđenja Ante Kulušić, a povjerenik za sigurnost je Miroslav Marković. Kolesarić, kum Ante Vučemilovića, naslijedio je tako Sašu Pavličića-Bekića.

U Drugoj HNL povjerenik za natjecanje je Ivica Šparavec, povjerenik za suđenje Mladen Lončar, disciplinski sudac Darko Kolesarić, povjerenik za određivanje kontrolora suđenja Ante Kulušić i povjerenik za sigurnost Miroslav Marković. Potvrđena su imenovanja Roberta Jarnija i Petra Krpana za izbornike U-19 odnosno U-17 reprezentacije.

Dosadašnji predsjednik Disciplinske komisije Nikša Stolić novi profesionalni izazov imat će na Međunarodnom sudu u Strasbourgu te se zahvalio na funkciji u HNS-u. Za predsjednika Disciplinske komisije imenovan je Damir Katić, odvjetnik iz Zagreba. Davor Blašković i Stipe Cvitanović na vlastiti su zahtjev razriješeni dužnosti predsjednika odnosno člana Komisije za žalbe.

Za predsjednika Komisije za žalbe imenovan je sudac Visokog prekršajnog suda Mladen Genc. Umjesto Darka Kolesarića za predsjednika Komisije za ženski nogomet imenovan je Bojan Bodrožić. Izvršni odbor donio je odluku o nadležnosti Komisije za profesionalnom nogometu, a u Komisiju su imenovani predsjednik Vladimir Čohar te članovi Igor GalićTomislav Svetina i Zvonimir Šimunović.'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani