Sport

Komentari 0

Peh za pehom: Za SP otpale čak tri brončane 'kraljice šoka'...

Peh za pehom: Za SP otpale čak tri brončane 'kraljice šoka'...

Za uvodnu skupinu Milosavljević je gotovo sigurno izgubljena, a za nastavak o tom potom. Dora Kalaus, pak, ima još težu ozljedu, dok je nešto ranije otpala Tena Japundža

Tjedan dana prije okupljanja i početka priprema za Svjetsko prvenstvo (1. - 19. prosinca) problemi su načeli naše Kraljice šoka. Još dvije brončane iz Danske, Dejana Milosavljević i Dora Kalaus, teško će biti u zrakoplovu za Španjolsku 30. studenog.

Milosavljević je slomila prst na ruci u drugom dijelu utakmice Podravke i Rostova. Koji dan ranije ozlijedila je prst protiv Dalmatinke i s Ruskinjama zaigrala s bandažom, a kako nesreća nikad ne dolazi sama, u subotu je otišao drugi prst. U boljem slučaju mogla bi ga zakrpati za tri tjedna. U prijevodu, za uvodnu skupinu sigurno je izgubljena, a za nastavak o tom potom. Nema, uglavnom, sreće rođena Požežanka jer ju je korona virus zaustavio prošle godine uoči polaska na Euro pa se priključila u završnici.

Poreč: Rukometni HEP Croatia Cup, Hrvatska - Brazil

Kalaus se, pak, ozlijedila na utakmici Lokomotive i poljskog Lublina. Kod nje je situacija još teža jer u pitanju su koščice u šaci kojima treba još više vremena da zacijele. Kako se ozlijedila ranije i Tena Japundža, Šoštarićev popis s 19 imena spao je na 16, pa će izbornik morati koristiti pričuvni popis.

Utakmica posljednjeg kola kvalifikacija EHF Europske lige rukometašica, Lokomotiva - FunFloor Perla Lublin

Ostalo je zasad isto. U svega tjedan dana porečkih priprema odigrat ćemo dvije prijateljske utakmice sa Slovenijom, 25. studenog zatvorenog tipa te dva dana kasnije uz prijenos na RTL televiziji. 

Naša skupina G igra se u Castellonu, a otvaramo s Brazilom (2. prosinca), pa slijede Paragvaj (4.) i Japan (6.). Tri reprezentacije prolaze u drugi krug, ali plan je prenijeti sva četiri boda jer s njima bi četvrtfinale, u konkurenciji Španjolske, Austrije, Kine i Argentine, s kojima se križamo, bilo na vidiku. Najbolji na SP-u bili smo šesti davne 1997. godine.

Najčitaniji članci