Obavijesti

Sport

Komentari 72

Pejčić je glavna favoritkinja za zlato: Evo tko joj stoji na putu

Pejčić je glavna favoritkinja za zlato: Evo tko joj stoji na putu
4

Snježana Pejčić u 14 sati pucat će u kvalifikacijama, a tri sata kasnije i u finalu malokalibarske puške trostav s 50 metara. Prema kladionicama je glavna favoritkinja za zlato

VIDEO

Ono što je, recimo, Francuska u rukometu, to je Snježana Pejčić (34) u svojoj najboljoj disciplini u streljaštvu, malokalibarskoj pušci trostav s 50 metara. Snježana je prema kladionicama glavna favoritkinja za zlatnu medalju u današnjem natjecanju na Olimpijskim igrama.

Kvalifikacije počinju u 14 sati, a finale je na rasporedu tri sata kasnije. Tamo će, uvjereni smo, bez problema svoje mjesto naći sjajna Riječanka. I ne samo to, u finalu će Snježana imati glavnu riječ. Ove godine doista dominira u ovoj disciplini, a na istoj ovoj streljani u travnju ove godine osvojila je zlato u Svjetskom kupu. Uz to, Međunarodna streljačka organizacija proglasila ju je streljačicom godine u svijetu pa je onda i jasnije zašto je kladionice vide kao glavnu favoritkinju za zlato.

2016 Rio Olympics - Shooting - Final - Women

Njezini koeficijenti kreću se oko 1,70, a prva do nje je Njemica Barbara Engleder s koeficijentom 5. Iza je čak i Kineskinja Du Li, olimpijska pobjednica iz Pekinga. Koeficijent da će ona osvojiti zlato je 6. Tu se negdje vrte i Talijanka Zublasing (6,50 do 11, ovisno o kladionici) te još jedna Kineskinja Zhang (15,00).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No vratimo se na glavne konkuretice, Engleder (33) i Du Li (34). Njemica je u dobroj formi što je potvrdila četvrtim mjestom u zračnoj pušci s 10 metara prije par dana. U finalu Olimpijskih igara u 50 metara trostavu bila je i na prošlim Igrama u Londonu. Tada je zauzela šesto mjesto što joj je do ove godine bio najveći uspjeh na OI.

Kineskinja Du Li je olimpijska pobjednica u ovoj disciplini iz Pekinga 2008. te prvakinja s Igara 2004. u zračnoj pušci s 10 metara. No ako je Engleder u dobroj formi, što tek reći za Li. Već u prethodnoj disciplini u Riju srušila je olimpijski rekord u kvalifikacijama, no u finalu je uzela 'tek' srebro iza Virginije Thrasher.

2016 Rio Olympics - Shooting - Victory Ceremony - Women

Što im sve to vrijedi vidjet ćemo već u kvalifikacijama u 14, a onda i u finalu u 17 sati. Tada na scenu stupaju najbolje na vrhu s našom Snježanom Pejčić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...