Obavijesti

Sport

Komentari 14

Pep: Bernabeu je tako dojmljiv, zaboraviš da si tu radi pobjede

Pep: Bernabeu je tako dojmljiv, zaboraviš da si tu radi pobjede
1

Tek je nekoliko sati ostalo do El Clasica i susreta između Reala i Barcelone. No uoči gostovanja na Bernabeu trener Katalonaca Pep Guardiola i dalje je oprezan

VIDEO

- Protiv Reala moramo odigrati savršenu utakmicu - izjavio je neposredno prije najiščekivanijeg susreta španjolskog prvenstva trener Barcelone.

Pep Guardiola svjestan je da je ovo mnogo jači i samouvjereniji Real od onog kojeg su susretali do sada,a svjestan je i da večeras u igri nije tek prestiž El Clasica već i važna tri boda u utrci za naslov prvaka Španjolske.

- Kako bi dobili ovakav Real moramo biti besprijekorni. Nadam se samo da se oni neće posve zatvoriti, ali moramo biti spremni na sve, pa i na to - rekao je Guardiola.

Protiv ovakvog Reala moramo odigrati besprijekorno, najavio je Pep Guardiola

- Danas je za nas itekako važna utakmica. Za sve nas puno je toga u igri, ali to što je Real na tablici ispred nas neće utjecati - naglasio je trener Katalonaca.

O momčadi koje će večeras pokušati zaustaviti Real ipak nije htio previše otkrivati.

- Nije bitno u kojem ćemo sastavu istrčati na teren i kako ćemo se postaviti, mnogo bitniji su naša volja za pobjedom i naboj. Ako ćemo učiniti korak naprijed ili pokleknuti ovisi samo o našem stavu. U nogometu se ne radi samo o obrambenoj liniji, treba sagledati svaki segment. Mi se vodimo uvijek samo ambicijom - suzdržan je bio Guardiola, a onda priznao.

Barcelonu uvijek vodi velika ambicija i protiv Reala imamo samo jedan cilj, zabiti, uvjeren je trener Katalonaca

- Čak i u ovakvim susretima meni je uvijek namjera pobijediti. Bernabeu je bez sumnje dojmljiv stadion, ali kada si ondje ne smiješ zaboraviti da si stigao samo s jednim ciljem, zabit gol, u suprotnom ne možeš pobijediti - otkrio je svoju filozofiju trener kojem gostovanje u Madridu nikad nije bilo kobno.

Ah, te taktike s Mourinhom

Guardiola je za trenera madridskog Reala Josea Mourinha imao samo riječi hvale.

- Igrali smo protiv Mourinhovog Intera i bila je to veličanstvena momčad, i posve je zasluženo osvojila Ligu prvaka. Mourinho je temeljit trener, uvijek je pripremljen na sve. U ovakvim smo se ogledima suprotstavljali jedan drugome uvijek s drugačijim taktikama i to je ljepota nogometa, pronaći najbolje rješenje iznova u svakom susretu - zaključio je Guardiola.

Toliko iščekivani El Clasico večeras će dobiti svog pobjednika jer  niti jedna se strana neće zadovoljiti pukom podjelom bodova. Barceloni su u igri važna tri boda, jer s utakmicom više zaostaje tri za vodećim Realom. 

Real bi novom pobjedom mogao predahnuti s prednošću koja više nego sigurnost do kraja prvenstva daje samopouzdanje igračima, ali i pravo uvijek polemičnom Mourinhu da likuje nad svojim mlađahnim kolegom i rivalima iz Barcelone.

Guardiola u međusobnim 'ogledima' s Mourinhom za sada vodi, s tri naslova, onaj prvaka španjolske, Lige prvaka i Superkupa, s tek Kupom kraljeva na strani Reala.

Realovci mirni, twittaju s obožavateljima

Uzbuđenje pred važan susret ne skriva ni Cristiano Ronaldo koji je na svom Twitter profilu prije utakmice napisao:

'Uzbuđen sam zbog večerašnje utakmice. Oduševljen sam. Pa to je Clasico.'

Osim Cristiana twitta i Sergio Ramos, ali i objavljuje fotografije i to zajedno s Casillasom i starim znancem s Bernabeua, Fabiom Cannavarom koji je stigao kako bi pružio podršku bivšim suigračima i bivšem klubu.

'Veliko iznenađenje u hotelu. Došao je divni Fabio Cannavaro, sjajna osoba iznad svega. Bila je velika sreća vidjeti ga'', napisao je na Twitteru Sergio Ramos.

Kako se kaže, na svoju svadbu kao ni na svoj sprovod se ne kasni, a možda bi se uzrečici moglo dodati i: Niti na El Clasico.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše