Obavijesti

Sport

Komentari 832

Chelseajev 'parkirani autobus' izbacio je Barcu iz Lige prvaka

Chelseajev 'parkirani autobus' izbacio je Barcu iz Lige prvaka
21

Chelsea je izvukao 2-2 s Nou Campa u uzvratu polufinala Lige prvaka iako je od 37. minute imao igrača manje. Tragičar Leo Messi promašio je penal pogodivši prečku

VIDEO

Pokušao je sve. Najbolji je igrač svijeta, svi mu se dive, zabija kao na traci, ali Chelseaju jednostavno ne može zabiti. Osam utakmica Lionel Messi igrao je protiv Chelseaja i nije zabio gol. Imao je šansu iz penala, ali pogodio je prečku. Pred kraj utakmice stativa je zaustavila njegov udarac i Messi je postao tragičar. 

 Barcelona je ispala iz Lige prvaka. Senzaciju je napravio Chelsea koji se više od 45 minuta uspješno branio s igračem manje nakon nevjerojatne gluposti i udarca Johna Terryja koljenom u leđa Alexisa Sancheza. Londonski je klub izvukao četvrti remi u posljednja četiri susreta s Nou Campa. Završilo je 2-2 u nevjerojatnoj utakmici. 

Chelsea je u obje utakmice zabijao jedino u sudačkoj nadoknadi. U prvoj utakmici Didier Drogba zabio je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. U uzvratu Ramires je bio strijelac u sudačkoj nadoknadi prvog, a Fernando Torres drugog poluvremena. 

Barceloni ne ide kad treba "loviti" rezultat. Katalonska momčad posljednji put je preokrenula utakmicu i prošla dalje u Kupu prvaka prije 26 godina kad su izbacili Göteborg. Čekali su 26 godina, a čekat će i dalje jer Chelsea se junački borio i zasluženo prošao u finale.

Sijevalo je od prve minute, Barcelona je dominirala, a jedan čovjek posebno se trudio. Lionel Messi nikad nije zabio Chelseaju. Imao je dva zicera u prvom dijelu, ali nije išlo. No i bez njega Barcelona je povela. Igrala se 35. minuta, a strijelac je bio Busquets. Minutu nakon toga Terry je dobio crveni karton, a ubrzo nakon toga Barca je povela 2-0. Iniesta je bio strijelac za katalonsku momčad.

I kad se činilo da je Chelsea pred raspadom, senzacija. Iako su gubili 2-0, imali igrača manje, gosti iz Londona zabili su u sudačkoj nadoknadi. U stilu Davora Šukera iz najboljih dana lobao je Valdeza za 2-1. Rezultat je to koji je vodio Chelsea dalje, ali trebalo je izdržati još 45 minuta.

U drugom dijelu potpuna ofenziva. Drogba je igrao lijevog bočnog, Messi je promašio penal i vremena je bilo sve manje. A za šlag na kraju pobrinuo se Fernando Torres koji je iz kontre zabio za 2-2 i veliko slavlje usred Nou Campa. 

- Vidimo se u finalu - poslao je SMS igračima Chelseaja njihov nekadašnji šef Jose Mourinho. Zasad je 50 posto u pravu. 

Liga prvaka, polufinale: 

Barcelona - Chelsea 2-2 (Busquets 35, Iniesta 43 / Ramires 45, Torres 90)

Zanimljivosti

< Messi nikad nije zabio Chelseaju, a igrao je protiv njega 8 puta

< Chelsea je jedina svjetska momčad koja ima pozitivan omjer protiv Barce

< Terry je dobio prvi crveni karton u karijeri u Ligi prvaka nakon 86 nastupa

< Chelsea je treća momčad s crvenim kartonom protiv Barce u polufinalima u zadnje tri sezone

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 832
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...
REAKCIJE IZ KRANJČE

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...

Dolaze nam u 'zmajevo gnijezdo', gdje je pao Lille, past će i Dinamo, rekao je Sopić, a Čabraja naglasio: 'Ostaje mi žal, mogli smo ih unakaziti! Inter došao po Čavlinu? Vidjet ćemo...'