Sport

Komentari 4

Perasovićev poziv promijenio Marka: 'Igrat će on još i bolje'

Perasovićev poziv promijenio Marka: 'Igrat će on još i bolje'

SPUSTI SE, MARKO Franjo Arapović igrao je finale protiv Amerikanaca 1992., a njegov sin Marko sinoć. Obojica su prvi put donijeli hrvatskoj reprezentaciji vodstvo

Oduševljen sam njihovim igrama i ponašanjem, na osnovi zajedništva i morala napravili su senzacionalan rezultat, rekao je Franjo Arapović o hrvatskoj U-19 reprezentaciji, u kojoj briljira njegov sin Marko.

Kad je Arapović 1992. zakucao za vodstvo protiv Dream Teama u olimpijskom finalu, a Slavko Cvitković uzviknuo “spusti se, Franjo”, Marko mu još nije bio ni u planovima. A sinoć je i on dobio prigodu zaigrati protiv SAD-a u finalu. Do njega su dečki došli pregazivši stare dužnike Turke. Motivacija je bila golema.

- Stalno je govorio koliko želi izbaciti Turke. Normalno je da dijete toliko razmišlja o momčadi koja ga je izbacila s dva posljednja natjecanja. Živio je za tu utakmicu. Bojao sam se da se ne isprazni nakon takve pobjede, ali me upitao: ‘Tata, zar misliš da sam došao osvojiti srebro? Pa došao sam po zlato’ - rekao je ponosni Franjo.

Fantastične Markove igre pripisuje i tome što ga je izbornik seniorske reprezentacije Velimir Perasović uvrstio na širi popis za Eurobasket.

- Vidio sam po njegovu ponašanju koliko je počašćen što je na tom popisu, kao da je druga osoba. A sa samopouzdanjem iz Grčke vjerujem da će iduće sezone u Cedeviti igrati još više i bolje - zaključio je Franjo Arapović.

Najčitaniji članci