Sport

Komentari 5

Perišić: Ostanak u Bayernu? Sve je moguće, vidjet ćemo...

Perišić: Ostanak u Bayernu? Sve je moguće, vidjet ćemo...

U prošlosti sam mijenjao klubove svake dvije-tri godine, a četiri u Interu moj su rekord. Jednostavno nisam volio dugo ostajati u klubovima jer uvijek mi je bio colj upoznati što više zemalja, jezika, rekao je Perišić

U deset nastupa Ivan Perišić Bayernovim se navijačima predstavio postigavši tri gola te dvaput asistiravši. Otkako je stigao ljetos na posudbu iz Intera, počeo se ustaljivati kod Nike Kovača, no on je sada prošlost, a privremena sadašnjost Hans Flick kod kojega je u prvoj utakmici Perišić dobio dvije minute protiv Olympiacosa.

Omišanin je stigao na Allianz Arenu na jednogodišnju posudbu uz opciju otkupa, a kako odande igrači ne odlaze tako brzo, Perišić se nada istom raspletu.

- Mislim da je moguće da ostanem. Sve je zasad vrlo pozitivno ovdje, kako na nogometnom planu, tako i na obiteljskom. No vidjet ćemo - ostao je zagonetan u razgovoru za službenu klupsku stranicu.

- U prošlosti sam mijenjao klubove svake dvije-tri godine, a četiri u Interu moj su rekord. Jednostavno nisam volio dugo ostajati u klubovima jer uvijek mi je bio colj upoznati što više zemalja, jezika. Sada pričam četiri jezika, nije tako loše?

Premda je napunio 30, najavio je da ima još dosta nogometa u sebu.

- Kad sam dolazio ovdje, ljudi su rekli da ne mogu više biti poletan. No ne brinem, teren je jedino mjesto na kojem govorim jer nikad nisam volio u novinama budući da mi se ne sviđa vidjeti vlastito lice svaki dan. Svaka momčad treba iskusne i mlade igrače. Uostalom, 30 godina uopće nije previše. Osjećam se dobro i planiram igrati još sedam-osam godina. Nikad nisam imao većih problema s ozljedama i nadam se da će tako ostati.

Kao što se nada konačno ostaviti trag u Ligi prvaka...

- Igrao sam na dva SP-a i EP-u, ali još čekam iskorak u Ligi prvaka. Zabio sam Arsenalu još 2011. kad sam igrao za Borussiju, no nikada nisam prošao u osminu finala. S Bayernom je to moguće, ja sam spreman.

Spreman je i ostati u Bundesligi.

- Bundesliga je bila moja prva velika liga. Njemačka ima posebno mjesto u mom srcu, sin mi se rodio u Dortmundu, kći u Wolfsburgu, možda treće bude u Münchenu - završio je u dobrom raspoloženju

Najčitaniji članci