Obavijesti

Sport

Komentari 10

Perkovac: Jednog igrača moram pohvaliti. Klarica: Najgori način da postanem prvi bek momčadi

Perkovac: Jednog igrača moram pohvaliti. Klarica: Najgori način da postanem prvi bek momčadi

Bit će malo spavanja i treniranja, ali puno zadovoljstva i puno ratnički raspoloženih Hrvata u drugom krugu, rekao je izbornik. Igrač utakmice Luka Lovre Klarica: Ne želim se hvaliti...

VIDEO

Goran Perkovac mogao je odahnuti nakon pobjede hrvatske rukometne reprezentacije nad Rumunjskom 31-25 u trećem kolu prve runde Europskog prvenstva u Mannheimu i mirno čeka drugi krug u Kölnu. Doduše, još ne zna hoće li tamo s bodom ili dva.

- Odigrali smo dobar prvi dio turnira bez obzira na to što je protiv Austrije malo lošije izgledalo, zadovoljan sam. Na početku smo bili malo uplašeni, ali igrali smo dobru utakmicu, dominirali u obrani, igrali čvrsto, zabili par lakih golova - rekao je izbornik za RTL i prognozirao dvoboj Austrije i Španjolske (20.30):

- Mislim da ćemo prenijeti dva boda jer je Španjolska jača od Austrije i ima velik motiv. Kako god bude, ući ćemo u drugi krug u Köln jako motivirani.

'Tomo Kušan je odigrao izvanredno'

Bio je to izmiješan sastav nakon ozljede Ivana Martinovića. Luka Lovre Klarica odlično ga je zamijenio sa sedam golova, Tomislav Kušan na pivotu je zamijenio viroznog Verona Načinovića i zabio četiri gola iz četiri pokušaja, Dominik Kuzmanović stao na gol umjesto Filipa Ivića i skinuo šest lopti.

- U te momke vjerovao sam od početka, svi su oni bili na popisu od početka. Inzistirat ću da ti momci naprave karijeru u reprezentaciji i da od njih imamo jako puno u budućnosti, a dobivamo već sad. Tomo Kušan odigrao je izvanredno, držao pola obrane i u napadu odigrao dobro. Ne volim nikoga izdvajati, ali moram njega jer je široj javnosti nepoznat igrač. Kuzmanović je također bio dobar - kazao je Perkovac.

Domagoj Duvnjak dobio je manju minutažu i srušio rekord postavši igrač s najviše nastupa u povijesti hrvatske rukometne reprezentacije (247).

- Domagoj je za nas od neprocjenjive važnosti, igrao ili ne. Uvjeren sam da će njegove minute u nastavku još doći. Vatreno je srce, od njega drugi igrači uče, a učim i ja - kazao je izbornik.

Prognozirao je drugi krug i utakmice protiv Njemačke, Francuske, Mađarske i Islanda.

- Neće biti lake utakmice u drugom krugu, znam da ova momčad teške utakmice igra dobro. Bit će malo spavanja i treniranja, ali puno zadovoljstva i puno ratnički raspoloženih Hrvata - zaključio je Perkovac.

Klarica: Utakmica za Martinovića, a sebe ne želim hvaliti

Luka Lovre Klarica (22) bio je najbolji igrač utakmice po EHF-u.

- Znali smo da treba pobijediti ovu tuakmicu za naše samopouzdanje, znali da moramo odigrati kvalitetno da pobijedimo Rumunjsku. Odradili smo to kako treba, idemo sretni i zadovoljni u drugi krug, nadamo se da ćemo nastaviti s ovakvim izvedbama - rekao je igrač Zagreba i nastavio skromno o svom učinku:

- Ne znam što bih rekao, svaki je igrač tu zasluženo i s pravom treba biti tu. Meni se otvorilo nažalost jer se Ivan ozlijedio. Ova je utakmica bila za njega kao i za sve naše navijače. Ne želim sebe hvaliti, nema to smisla. Ovo je timski sport, svaku utakmicu netko drugi iskoči. Danas sam to bio ja, nadam se da ću tako nastaviti da pomognem momčadi.

Komentirao je izglede Hrvatske u drugom krugu u Kölnu.

- I jedna i druga grupa su jako teške, svaka momčad je jako kvalitetna. Moramo biti na vrhunskom nivou da pobijedimo te utakmice. Moramo odigrati kao protiv Španjolske, s puno elana, želje i trke u napadu, biti što koncentriraniji da ne gubimo lopte, tako ćemo uspjeti nešto napraviti - rekao je.

- Imali smo crnu rupu pred kraj poluvremena, ali ukrali smo par lopti i otišli na četiri razlike pa je drugo poluvrijeme bilo rutinski. Odigrali smo solidno i podigli si samopouzdanje za sljedeći krug. Imao sam šut 7/9 i pohvalio me izbornik, znači mi to za samopouzdanje jer sam odjedanput ja prvi desni bek i trebala mi je ovakva jedna utakmica da si posložim da imam kvalitetu, da mogu računati na mene i nadam se da ću nastaviti na ovom nivou. Ovo je najgori način kako postati prvi bek reprezentacije, zbog Martinovićeve ozljede, i što god ćemo dalje igrati, bit će za Ivana. A ja se nadam opravdati povjerenje i dalje - zaključio je Klarica.

Duvnjak: Nadam se da možemo napraviti velike stvari

- Bitno je da smo pobijedili. Krenuli smo gol za gol, pa se odvojili na 12-9, pa su Rumunji izjednačili na 12-12, a utakmicu smo dobili serijom 4-0 u zadnje tri minute poluvremena. Krenuli smo dobro u drugo poluvrijeme, odvojili se i kontrolirali utakmicu. Napravili smo ono što smo zacrtali, cilj nam je bio drugi krug, a pobijedili smo Španjolsku odigravši fenomenalnu utakmicu. Imamo snagu, dobru ekipu i atmosferu i nadam se da možemo velike stvari napraviti - rekao je Domagoj Duvnjak.

Kušan: Dva boda su najvažnija

- Zahtjevna utakmica, ali dali smo maksimum, htjeli smo što bolji rezultat, osvojili smo dva boda i to je najvažnije - kazao je Tomislav Kušan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

'Pištolj je bio napunjen, rekli su mi da pucam Bobanu u leđa...'
VIDEO: PROŠLE SU 34 GODINE

'Pištolj je bio napunjen, rekli su mi da pucam Bobanu u leđa...'

Dinamo protiv Zvezde, 13. svibnja 1990. Zločinac Arkan paradirao je s pištoljem uz teren, milicija je tukla samo hrvatske navijače, a golobradi kapetan plavih ušao u povijest

Ovako danas izgleda legenda Uniteda. A mlađi je od Cristiana Ronalda i Luke Modrića...
A 38 MU JE

Ovako danas izgleda legenda Uniteda. A mlađi je od Cristiana Ronalda i Luke Modrića...

Umjesto besprijekorno obrijanog lica, kakvog smo ga gledali tijekom nogometne karijere, danas nosi neurednu sijedu bradu i kratko ošišanu frizuru. Nakupilo se i nešto kilograma
VIDEO Šokantan početak, VAR, crveni, eurogol Perišića. Ovako je Hajduk osvojio bod kod Istre
POGLEDAJTE SAŽETAK

VIDEO Šokantan početak, VAR, crveni, eurogol Perišića. Ovako je Hajduk osvojio bod kod Istre

PULA - Istra 1961 i Hajduk odigrali su 1-1 u 34. kolu HNL-a pred oko 6000 gledatelja na Aldo Drosini. Salim Fago Lawal doveo je Puljane u vodstvo u četvrtoj minuti, dodao još jedan u desetoj koji je bio poništen. Nakon isključenja trenera Tramezzanija Hajduk se vratio prvijencem Perišića u HNL-u u 42. A u završnici je poništen gol za pobjedu Uremovića zbog igranja rukom.