Obavijesti

Sport

Komentari 44

Perković slavila u Šangaju s najboljim rezultatom sezone!

Perković slavila u Šangaju s najboljim rezultatom sezone!
1

Ana Šimić osvojila je treće mjesto u skoku u vis sa 192 centimetra, a Sandra Perković u bacanju diska još je jednom potvrdila da joj nema ravne. Uzela je prvo mjesto s rekordom sezone

VIDEO

Najbolja svjetska diskašica Sandra Perković u subotu je osvojila prvo mjesto na drugom ovosezonskom atletskom mitingu Dijamantne lige u Šangaju s hicem od 70,88 metara, što je najbolji rezultat sezone i rekord mitinga.

Perković je disk bacila 70,88 metara u četvrtoj seriji. U drugoj je disk odletio na 65,37 m, a u trećoj seriji na 67,73 m. Prvi, peti i šesti pokušaji bili su neuspješni.

Svjetska i olimpijska prvakinja je i dosad bila vlasnica najboljeg rezultata sezone, kojeg je ostvarila u Splitu 6. ožujka (70,59 m). Također, srušila je rekord mitinga (70,52 m) kojeg je postavila 2014. godine.

Druga je bila Australka Dani Samuels hicem 67.77 m, ostvarenim u posljednjoj seriji, a treće mjesto osvojila je Kubanka Denia Caballero sa rezultatom 66.14 metara.

- Ova mi pobjeda puno znači, jer velika je stvar kada otvorite sezonu rekordom mitinga i vodećim rezultatom na svijetu. Nikada nisam bila u boljoj formi i malo sam ljuta na sebe što nisam još bolje bacila. No možda mi to uspije na mitingu u Eugeneu (28. svibnja). Prvi put u zadnjih nekoliko godina sam 100 posto zdrava, nema problema s koljenom, gležnjem ili leđima. Moram ostati zdrava kako bih ostvarila san, osvojila zlato u Riju - rekla je Sandra nakon pobjede.

Ana Šimić treća u visu

Hrvatska visašica Ana Šimić osvojila je treće mjesto u skoku u vis s preskočenih 192 cm, što joj je najbolji rezultat sezone, ali i 7 cm lošije od osobnog rekorda..

Pobijedila je Levern Spencer iz Svete Lucije s preskočenih 194 cm, koliko je ostvarila i drugoplasirana Nadežda Dusanova iz Uzbekistana, ali s više pokušaja.

Levern Spencer jedna je od tru visašice koje vode na listi najboljih rezultata ove sezone sa 195 cm. U Šangaju nije bilo Amerikanke Chaunté Lowe i Akele Jones iz Barbadosa.

Ana Šimić je iz prvog pokušaja preskočila 180 i 185 cm. Za visinu 188 cm trebala su joj dva pokušaja, kao i za 190, ali je 192 cm preskočila iz prve. Na kraju je tri puta rušila na 194 cm.

- Ostvarila sam najbolji rezultat sezone, i to je dobro. Nažalost, moj trener nije bio ovdje pa sam imala problema sa označavanjem zaletišta i zato nisam uspjela preko 194 cm. Sljedeća dva tjedna moram raditi na brzini i eksplozivnosti kako bi postizala bolje rezultate. Nadam se da ću na sljedećem natjecanju biti još bolja - izjavila je Ana Šimić.

Inače, rekord mitinga u Šangaju drži Blanka Vlašić, koja je 2007. preskočila 202 cm.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao