Obavijesti

Sport

Komentari 10

Perković uoči Eura u Berlinu: Nemam problem s motivacijom

Perković uoči Eura u Berlinu: Nemam problem s motivacijom
9

Najvažnije je da u četvrtak prođem jutarnje kvalifikacije, a u finalu očekujem da ću se za podjelu medalja boriti sa dvije predstavnice Njemačke, rekla je Sandra Perković

VIDEO

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković u subotu je na konferenciji za novinare na stadionu Mladosti rekla kako ne želi podcjenjivati konkurenciju u bacanju diska na Europskom prvenstvu u Berlinu. 

- Nitko ne smije podcjenjivati konkurenciju u bacanju diska na Euru jer su oduvijek najbolje bacačice diska bile iz Europe. Istina, ove godine su se pojavila dvije Kubanke koje jako dobro bacaju baš kao i Njemice - kazala je četverostruka europska prvakinja Sandra Perković naglasivši da je njena prednost pred suparnicama u tome što ona svoju formu ne tempira u zadnji trenutak.

 - Ja sam svoju bazu odradila u studenom i prosincu a utvrdila je u siječnju i veljači i sada uživam u plodovima svoga rada. Meni motiv nikada nisu bile protivnice nego ja sama sebi, jer uvijek pronalazim motiva za dobar let preko 70 metara, tu je i rekord na europskim prvenstvima i to vam je tako kod mene od 2010. godine - rekla je Perković i nastavila:

- Najvažnije je da u četvrtak prođem jutarnje kvalifikacije, a u finalu očekujem da ću se za podjelu medalja boriti sa dvije predstavnice Njemačke - zaključila je Sandra Perković koja će kao najveća hrvatska uzdanica na EP u kvalifikacijama bacanja diska nastupiti u četvrtak, 9. kolovoza od 10.30 sati dok je finale na rasporedu u subotu, 11. kolovoza, od 21.25 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na EP u atletici, koje se od 6. do 12. kolovoza  održava u Berlinu nastupit će do sada najbrojnija hrvatska reprezentacija koju će sačinjavati 11 atletičarki i isto toliko atletičara.

Od kada je Hrvatska samostalna država naši su reprezentativci na europskim prvenstvima osvojili devet medalja od čega pet zlatnih, jednu srebrnu i tri brončane. Četiri zlatne medalje osvojila je Sandra Perković u bacanju diska i jednu Blanka Vlašić u skoku u vis.

Srebro je osvojio Siniša Ergotić u skoku u dalj, a broncu Branko Zorko na 1500 m, Ana Šimić u skoku u vis i Sara Kolak u bacanju koplja. 

Natjecanja na Olimpijskom stadionu u Berlinu započinju u ponedjeljak 6. kolovoza, kada su na rasporedu kvalifikacije u šest disciplina.

Od hrvatskih predstavnika prvi će u akciji biti skakač u dalj Filip Pravdica, trkač Hrvoje Čukman na 400 m prepone te kuglaši Stipe Žunić i Filip Mihaljević.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener