Obavijesti

Sport

Komentari 8

Pero Kuterovac: Isplanirao sam sve da baš sad budemo u špici

Pero Kuterovac: Isplanirao sam sve da baš sad budemo u špici
1

Recept koji je upalio s vaterpolistima primijenio sam i na rukometaše, kaže Pero Kuterovac, kondicijski trener rukometne reprezentacije. Forma je na vrhuncu

VIDEO

Ovo su uvijek posebne utakmice, i Francuzi sami kažu da im je poseban izazov igrati protiv Hrvatske. Bit će ovo jako zahtjevno taktički, ali i energetski, rekao je Vlado Šola iščekujući Francusku.

Taktičke zamke za velike rivale priprema Lino Červar s najbližim suradnicima, a za energiju su zaduženi Mirko Krolo i Pero Kuterovac, kondicijski stručnjaci svjetskoga glasa. Koji su, dojam je, odradili jako dobar posao.

- Sve što je zamišljeno smo odradili, dečki su fizički u dobrom stanju. Vidjeli ste to i protiv Norveške, naš ritam ni u jednom trenutku nije pao. Takvu utakmicu, u fizičkom smislu, možemo ponoviti i ovaj put. Idemo gristi, ništa drugo - kaže Pero Kuterovac, koji je svojim metodama do svjetskog zlata odveo vaterpoliste.

Rukometašima treba “samo” europsko...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U periodizaciji treninga isplanirano je da ovaj tjedan budu ‘u špici’. Prvi tjedan planski su bili malo umorniji, jer smo pretpostavili da ćemo te prve utakmice odraditi onako, na mišiće. A u drugom tjednu dolazi se do vrhunca. Tako radim i s vaterpolom, ma cijeli život zapravo. Možda je to riskantno, ali tko ne riskira, ne profitira - kaže Kuterovac.

Nije baš uobičajeno da momčad usred ovakvog turnira ima čak tri slobodna dana, ali i tome se naš stožer prilagodio.

- Morali smo regenerirati cijelu momčad, veliko je to bilo pražnjenje protiv Norveške, i fizičko i emocionalno. No sad je sve na svome mjestu i idemo sad u bitku. Za to smo trenirali, za ovakve utakmice živimo - dodaje Kuterovac.

Puno je u pripremama koristio pilates lopte, koje su “u akciji” i uoči svake utakmice.

- Pilates lopte su nestabilna površina koja aktivira muskulaturu puno bolje nego na stabilnoj plohi. Ljudi se toga dosta boje jer jedan trenutak nepažnje može dovesti do ozljede, zato moraš biti spreman da ih uopće počneš koristiti - zaključio je trener Kuterovac.

Hrvatska je, očito, spremna...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Umalo sve uprskali! Hrvatska ipak dobila Čehe za 5. mjesto
LINOV OPROŠTAJ?

Umalo sve uprskali! Hrvatska ipak dobila Čehe za 5. mjesto

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Češku 28-27 i osvojila peto mjesto na Europskom prvenstvu. Od komforne situacije i pet razlike u 51. minuti, umalo je završilo - remijem...

Francuska je pala pod naletom moćnih Španjolaca u Zagrebu!
DOBILI BITKU ZA FINALE

Francuska je pala pod naletom moćnih Španjolaca u Zagrebu!

KAKVA OBRANA! Francuska koja je imala svih šest pobjeda na Euru nije znala kako protiv obrane Španjolaca. S druge strane, španjolski je napad trpao sve što je trebao za ulazak u finale. Završilo je 27-23
'Kao da smo igrali u gostima... Što ću sada? Idem se odmoriti'
LINO ČERVAR:

'Kao da smo igrali u gostima... Što ću sada? Idem se odmoriti'

Potpisao sam na jednu godinu, a sada, što ću raditi? Prvo ću se s obitelji odmoriti, regenerirati se, imat ću razgovor sa samim sobom i analizirati pa odlučiti što ću raditi, rekao je Lino Červar poslije Češke