Obavijesti

Sport

Komentari 129

Pet ključnih točki derbija! Kek se prepao, a Zebec nije svirao...

Pet ključnih točki derbija! Kek se prepao, a Zebec nije svirao...
2

Svaka čast Keku na svemu što je napravio u Rijeci, ali dok spominje mu*a za svirati penal u 92. minuti, nekako nam se čini kao da nije imao hrabrosti dokrajčiti Dinamo, a mogao je...

VIDEO

Treba imati mu*a svirati penal za Rijeku u 92. minuti, rekao je Matjaž Kek o spornoj situaciji u kojoj Lešković gura Andrijaševića, a Zebec istovremeno okreće glavu.

Svaka čast Keku na svemu što je napravio u Rijeci, napravio je momčad koja nije izgubila više od godinu dana, napravio je ekipu koja ima glavu i rep, ali nekako nam se čini kao da nije imao hrabrosti dokrajčiti Dinamo, a mogao je.

Rijeka je imala grogirani Dinamo na konopcima, Andrijašević je zadao direkt, a kad je Kek trebao 'modre' dovršiti krošeom, uplašio se i propustio veliku šansu.

- Nisam to trebao napraviti. Nakon toga nismo uspjeli držati visoki presing. Pogriješio sam - rekao je Rijekin trener o izmjeni koju je napravio 15 minuta prije kraja kad je izvadio napadača Gavranovića i uveo veznjaka Ćanađiju.

Nakon toga je Dinamo pritisnuo i u zadnjim minutama zabio spektakularnim golom Soudanija, kojeg je do tog trenutka doktorski čuvao Marko Vešović uz asistiranje ostalih igrača na toj desnoj strani po kojoj je Dinamo napadao.

To je jedna od ključnih točki subotnjeg derbija na Rujevici, u kojem je Rijeka vodila golom Andrijaševića, a Soudani Dinamu spasio bodove i prvenstvo. Jer da je Rijeka otišla na sedam bodova prednosti, sve bi bilo gotovo.

To je prvi detalj koji smo izdvojili, evo svih pet.

1. Da je Bezjak pao, dobio bi penal

Roman Bezjak prolazi kraj Pivarića, Dinamov igrač je startao, da je Bezjak pao, bio bi to čisti penal za Rijeku. No Bezjak je odlučio nastaviti, izgubio je korak i Rijeka je propustila šansu. Svaka čast na tome što je ostao na nogama, ali od pohvala se ne živi. U zadnjim sekundama Lešković gura Andrijaševića, nema penala...

HNK Rijeka - GNK Dinamo

2. Obrane Livakovića u prvom dijelu

Što je Dominik Livaković radio Riječanima u prvom dijelu! Samo je on razlog što Kekova momčad nije zabila barem tri komada Dinamu. Čudesno je branio mladi Zadranin, a kod Andrijaševićevog gola nije mogao previše toga napraviti.

Davis Cup, Hrvatska - Argentina

3. Kek se uplašio

Rijeka vodi, Dinamo ne može ništa, a Kek 15 minuta prije kraja, umjesto da dokrajči protivnika, vadi napadača Gavranovića i uvodi veznjaka Čanađiju. I tu je Rijekin početak kraja. Dinamo se seli na polovicu domaćih i zabija u zadnjim minutama.

HNK Rijeka - GNK Dinamo

4. Petev uveo Gojaka koji asistira za gol

I dok je Kek pogriješio, Petev je napravio dobar potez. Gojak se očekivao od početka, ali Bugarin ga je ostavio na klupi. No kad ga je uveo, ovaj je napravio drugu najbolju stvar. Dodao je loptu Soudaniju za spektakularan gol 'škaricama'.

AKO STE SLUČAJNO PROPUSTILI, GOL POGLEDAJTE OVDJE.

Davis Cup, Hrvatska - Spanjolska

5. Zebec i penal na Andrijaševiću

Sudačka nadoknada, lopta ide prema Andrijaševiću, Dinamov stoper očigledno ga gura, Rijekin igrač pada, Mario Zebec ne pokazuje na penal.

POGLEDAJTE SPORNU SITUACIJU OVDJE.

- Nema govora o penalu! Pa to su dueli kakvih ima svaki dan na utakmicama - kaže Marko Lešković o kontroverznoj situaciji iz 92. minute.

- Ako on svaki dan vidi guranje s dvije ruke u šesnaestercu, onda OK. Stvarno ne znam kako to Zebec nije vidio - rekao je Franko Andrijašević.

Činilo se kao penal, Zebec ga nije sudio, vidjet ćemo što će reći Oko sokolovo. No ako je onaj Soudanijev pad u Vinkovcima bio penal, onda je ovo penalčina.

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...