Obavijesti

Sport

Komentari 16

Petar Metličić: Nisam još prelomio, ali tu su mladi...

Petar Metličić: Nisam još prelomio, ali tu su mladi...
7

Uoči prvenstva kapetan je najavio odlazak nakon ovog natjecanja, no ipak još uvijek nije siguran hoće li otići ili i dalje ostati dio ove sjajne momčadi

VIDEO

Poveo je suigrače na srebrno postolje, a rukom je pogladio najvišu stubu. Zatim je zagrlio Domagoja Duvnjaka. Kapetan Pero Metličić doista je izgledao kao čovjek koji je odigrao zadnju utakmicu za Hrvatsku.
- Ta odluka još stoji, ali nije definitivna. Svi me nagovaraju da ostanem, suigrači i izbornik, a to mi puno znači. To je moja obitelj. Prespavat ću nekoliko dana i onda odlučiti. Dakle, još nije definitivno, sve je moguće - rekao je Pero Metličić.
Očekivano, naši nisu slavili, umjesto Bakarske vodice točio se francuski Pomery.
- Šteta, imali smo veliku šansu, ali ipak nisam tužan, medalja je velika stvar. Godinama smo u vrhu, izgubili smo od Francuza, a to nije sramota. Ovo je svakako jedna od najljepših uspomena u mojoj karijeri, ova puna dvorana i sve dobro što smo odigrali - dodao je kapetan Červarove reprezentacije.
Naravno, i Pero je spomenuo suce:
- Francuzi su fizički jaki, tukli su nas. I ja sam dobio u glavu! Suci su sve to dopuštali, bili su loši. Pa, dovoljno vam govori da nas nisu na kraju željeli ni pozdraviti?! U svakom slučaju, obje su momčadi bile bolje od sudaca, a Francuzi su zasluženo pobijedili.
Osvrnuo se na neke čudne Červarove poteze, poput onoga da igramo s dva desna krila, a bez lijevoga.
- Lino je pokušavao pronaći rješenje, ali nije uspio. Ponekad je bilo tako teško doći do prilike za šut, No, kažem, iako smo sad malo tužni, moramo biti zadovoljni još jednom medaljom, to je uspjeh - kaže Metličić.
Njegov prijatelj Ivano Balić na SP-u nije bio pravi, u finalu je često izgledao nemoćno, puno se više svađao sa svima oko sebe no što je zabijao - dao je samo gol u finalu.
- Morate ga shvatiti, nije mu bilo lako. Došao je nepripremljen, počeo trenirati deset dana prije prvenstva. Siguran sam u jedno, s pravim Ivanom Balićem bili bismo svjetski prvaci - tvrdi Metličić, koji je u finalu dao jedan jedini gol.
Na transparentu na vrhu tribine, crnim slovima na bijelom platnu, jasno je pisalo: “Pero, hvala ti za sve!”. Kapetan je na odlasku.
- Teško je, teško otići nakon sedam godina ove divne priče - rekao je Pero.

ŠPREM: ŽELJELI SMO, ALI NIJE IŠLO...
Nakon što je veći dio prvenstva proveo u funkciji navijača, Goran Šprem je u finalu dospio u naslovnu rolu. Nije ovo bila njegova utakmica života, ali barem je igrao kada je bilo najvažnije.
- Ma nemam što komentirati to što nisam igrao, danas jesam. Nitko više od mene nije želio ovaj naslov, ali nije išlo. Danas nije... - tužno je rekao Šprem, još jedan u nizu nezadovoljnih suđenjem.
- Ne kažem da su namjerno sudili za Francuze, no jednostavno nisu dorasli finalu. U trenucima kada se lomila utakmica dali su Francuzima nekoliko lopti i to se na koncu pokazalo ključnim.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...