Sport

Komentari 90

Yoka teškim nokautom ugasio Milasa pa izazvao - Hrgovića

Yoka teškim nokautom ugasio Milasa pa izazvao - Hrgovića

Petar Milas pokazao je srce u Parizu, ali to nažalost nije bilo dovoljno. Tony Yoka slavio je nokautom na isteku 7. runde. Bio je to prvi poraz našeg boksača, a Yokina 11. uzastopna pobjeda

Bila je to njegova najveća borba u karijeri, ali iz nje je, nažalost, izašao kao gubitnik. Gubitnik koji se borio srčano i časno, a na kraju krajeva, nije nikakva sramota izgubiti od svjetskog amaterskog i olimpijskog pobjednika.

Tony Yoka nokautirao je Petra Milasa na isteku 7. runde na centralnom stadionu Roland Garrosa i upisao 11 pobjedu u jednako toliko profesionalnih mečeva i nastavio put ka vrhu.

Milas se dobro držao, ravnopravno, ali Yokini su udarci, iako rjeđi, bili tvrđi i konkretniji, pa je do tog trenutka tek jedna runda otišla na stranu našeg boksača.

Tony Yoka v Petar Milas

- Krenulo je kako smo zamislili. U toj 7. rundi ga je pogodio i to je to. Yoka je jako dobar borac, a nakon dvije godine ići na ovakav meč možda i nije bilo najpametnije - rekao je Milasov trener Ivan Duvančić nakon meča.

Plesao je, kretao se, pokušavao izmoriti Yoku, koji je svojom visinom (201) i težinom (108) ipak bio preveliki zalogaj za Milasa koji se vratio u ring nakon nepune dvije godine. 

Tony Yoka v Petar Milas

- Postavio se čvrsto, nije primao čiste udarce. Petar nije pronašao prostor i to je to - rekao je Milasov trener pa zaključio:

- Vraćamo se u dvoranu, neki ćemo sada lakši meč za povratak i to je to. Mislim da nije bio loš danas. Dao je sve od sebe. Rekao mi je da je došao tu pobijediti.

Yoka? Za sljedećeg protivnika poželio je - Filipa Hrgovića...

Tony Yoka v Petar Milas