Sport

Komentari 35

Petev razočaran: ‘Zbog Dinama sam odbio i milijune iz Arabije’

Petev razočaran: ‘Zbog Dinama sam odbio i milijune iz Arabije’

ODŠTETA Saudijci su bili spremni i odštetu za mene platiti, ali nisam otišao. Poslije su me otjerali. Nije fer, rekao nam je Ivajlo Petev tri mjeseca nakon što je dobio otkaz u Dinamu

Ha, očito su one moje pripreme bile dobro odrađene kad je Dinamo sad prvi u HNL-u. Dobro se radilo tih dvadeset dana. Dakle, nije bilo nikakvih problema s tim kako su to oni u Maksimiru predstavili, rekao nam je bivši trener Ivajlo Petev.

Javio nam se Bratko jučer iz Bugarske. Odmara se, čeka novi posao nakon što je 13. srpnja, dva dana prije prve utakmice “modrih” u novoj sezoni, dobio otkaz. Mario Cvitanović je svojim dolaskom pokrenuo Dinamo, ali očito je da Petev smatra kako je dio zasluga što momčad izgleda bolje i njegov.

- Nisam gledao utakmice otkako sam napustio Maksimir. No pratim rezultate Dinama - kaže Bratko, koji se osvrnuo na vrijeme provedeno u Zagrebu.

- Nisam čuo za takav slučaj da trener dva dana prije prve utakmice u sezoni dobije otkaz. Naravno da sam razočaran - počeo je Petev i nastavio:

Nisu bili fer prema meni

- Ljudi u Dinamu su prema meni ispali nekorektni. Nije fer što su mi to napravili. Imao sam čvrsto obećanje da ću momčad voditi i u ovoj sezoni. Dobio sam ponudu iz Saudijske Arabije. Bila je to jako izdašna, ali dao sam riječ u Dinamu, rukovao sam se s Mamićem i držao toga. Taj me klub iz Arabije silno htio na klupi. Bili su spremni Dinamu čak i platiti odštetu kako bi me doveli.

Zdravko Mamić je bio jedan od najvećih zagovornika njegova dolaska na klupu “modrih”. Htio ga je dovesti dvaput prije nego što je Bugarin napokon došao u Maksimir. Kad je Zoran Mamić napustio klupu Zagrepčana, Petev je bio prvi izbor, ali na kraju je ipak na klupi završio Zlatko Kranjčar. Odradio je Ivajlo još koji mjesec na klupi Bugarske, a onda su ga Mamić i čelnici Dinama napokon doveli u Maksimir. Na kraju su se očito silno razočarali i jedna i druga strana. Puno toga nije štimalo.

- Nisam se čuo sa Zdravkom od odlaska s klupe Dinama - kaže bugarski trener.

Ben mi je jako nedostajao

Osvrnuo se kratko i na prošlu sezonu u kojoj je Rijeka s Kekom uzela obje titule.

- Na proljeće mi je silno nedostajao Filip Benković. U druge stvari koje su se događale u svlačionici i oko kluba sad neću ulaziti - završio je Petev.

Vidjelo mu se po glasu da i dalje nije prebolio Dinamo. I da vjeruje kako su zasluge za prvo mjesto barem malo njegove.

Najčitaniji članci