Obavijesti

Sport

Komentari 266

Peti poraz ove sezone: Hajduk je izgubio od Lokomotive 2-1

Peti poraz ove sezone: Hajduk je izgubio od Lokomotive 2-1
7

Spomenimo i da je na poluvremenu Damir Burić napravio zamjenu. Arteagu je zamijenio mladim 18-godišnjim veznjakom Anthonyjem Kalikom. Riječ je o talentiranom australskom nogometašu

VIDEO

Nakon što je jučer Split pobijedio Zagreb 1-0 na Parku Mladeži, danas je odigrana i druga utakmica 23. kola HNL-a. Lokomotiva je na stadionu u Kranjčevićevoj dočekala trećeplasirani Hajduk - i pobijedila! Lokosi su u uzbudljivoj utakmici pobijedili 2-1 i nanijeli Hajduku peti prvenstveni poraz.

Trener Hajduka Damir Burić na teren je poslao sljedeći sastav: Kalinić - Juranović, Bilij, Nižić, Milić - Jefferson, Bencun - Tudor, Sušić, Mastelić - Arteaga. Sreten Ćuk je izabrao ovih jedanaest: Zelenika - Karačić, Prenga, Bručić, Barišić - Leko, Capan - Grezda, Pamić, Fiolić - Andrijašević.

Prva jedanaestorica Hajduka nisu urodila plodom iako su bili bolji u prvih 25 minuta. Imali su nekoliko prilika, a valja istaknuti onu Jeffersona kad je šutirao preko gola premda je bio sam ispred golmana Olivera Zelenike. Teren u Kranjčevićevoj je bio katastrofalan, a delegati su, prije utakmice, rupe i lokve s vodom punili pijeskom. Međutim, kazna za Hajduk stigla je u 26. minuti kad je za vodstvo Lokomotive zabio Eros Grezda.

Na poluvrijeme se otišlo s 1-0, a već u 53. minuti Lokomotiva je povela s 2-0. Nakon loše reakcije Hajdukove obrane, najbolje se u šesnaestercu snašao Franko Andrijašević i zakucao loptu pored nemoćnog Lovre Kalinića. "Bijelima" je nadu vratio mladi Fran Tudor u 65. minuti. Lopta je došla do Milića, a njegov udarac blokirao je Karačić. Lopta se odbila do Tudora, koji s par metara ne promašuje i postiže svoj četvrti prvenstveni gol ove sezone.

Do kraja utakmice valja istaknuti izravni crveni karton Tina-Svena Sušića, sjajnu priliku Ivana Fiolića u 86. minuti i igranje rukom Borne Barišića u kaznenom prostoru Lokomotive.

Reprezentativac BiH je zbog "udaranja" nogometaša Lokomotive u lice zaradio prijevremeni odlazak pod tuš dok je Ivan Fiolić sam istrčao pola terena, došao pred golmana Kalinića, ali nije se odlučio pucati. Čekao je i čekao, a na kraju mu je uklizao Juranović i odnio loptu. Desetak minuta prije kraja utakmice Hajduk je mogao doći do izjednačenja da je sudac Tihomir Pejin svirao penal. No to se nije dogodilo iako je Barišić igrao rukom.

Spomenimo i da je na poluvremenu Damir Burić napravio zamjenu. Arteagu je zamijenio mladim 18-godišnjim veznjakom Anthonyjem Kalikom. Riječ je o talentiranom australskom nogometašu koji je u Hajduk stigao na prijedlog Josipa Skoke, a danas je upisao svoje prve minute u HNL-u.

Je li Hajduk zakinut za penal ili nije? Odgovor možete dati u anketi portala Goal.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 266
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu