Obavijesti

Sport

Komentari 63

'S dinamovcima sam se najviše družio pa s Livajom i Vlašićem'

'S dinamovcima sam se najviše družio pa s Livajom i Vlašićem'

Hrvatski prvak se nakon fantastičnog uspjeha prošle sezone vraća u Europsku ligu koju će ove sezone otvoriti utakmicom na Maksimiru protiv West Hama u četvrtak u 18.45 sati

VIDEO

Dinamo je zapeo na posljednjoj prepreci prema Ligi prvaka gdje je u dvije utakmice bio bolji Šerif iz Tiraspola, no zato će igrati u Europskoj ligi koja ipak po kvaliteti više odgovara zagrebačkoj momčadi.

Pokretanje videa...

Maksimir u ruhu Lige prvaka 02:01
West Ham debitira u europskoj skupini, Dinamo je tu veteran, ali favoriti su ipak - 'čekićari'
West Ham debitira u europskoj skupini, Dinamo je tu veteran, ali favoriti su ipak - 'čekićari'

Prvi ispit u novoj europskoj pustolovini 'modri' će imati u četvrtak od 18.45 na Maksimiru protiv West Hama koji je 6. mjestom na tablici u prošloj sezoni osigurao grupnu faze Europske lige.

Bit će to premijerni nastup za 'čekićare' u Europi, dok će 'modri' deveti put zaigrati poslije Lige prvaka najjače europsko klupsko natjecanje. Prije spomenute utakmice su pred novinare izašli trener Damir Krznar te napadač Bruno Petković i veznjak Luka Ivanušec.

- Što se tiče Antonia, dupliranje s prednje i stražnje strane. Izuzetno je dobar igrač, ali bilo bi krivo fokusirat se samo na njega. Tottenham je jako dobra momčad i moramo se fokusirati na svih 11 igrača. Pardon, West Ham, Tottenham smo riješili. Uvijek je teško špekulirati sa sastavom, uvijek je dobro znati o svakom pojedincu nekakve stvari. Bazirali smo se na 15 igrača, njihovu glavninu momčadi. Presudan je stil momčadi i tako pripremamo utakmicu. Bez obzira na Manchester koji imaju za vikend, sedam osam godina nisu bili u Europi i glad za europskim trofejima je izražena. - započeo je trener Damir Krznar. 

Dugo se povlači pitanje pozicije lijevog beka na kojoj Dinamo već neko vrijeme 'luta'. 

- Imamo dovoljno rješenja na poziciji lijevog beka - to je Franjić, Štefulj je došao na fizičku razinu kad ga možemo koristiti, Leovac je vraćen tako da imamo slatke brige. Neozbiljno bi bilo od bilo koje momčadi da kreće u sezonu s četiri lijeva beka kako smo mi igrali. Reagirali smo od situacije do situacije, nitko nije mogao predvidjeti da će se četiri od pet stopera ozlijediti. Nogomet je živa materija. Vi ćete se uvijek uloviti za one koji ne igraju, a isto tako je forma ono što ne oscilira. U nekim utakmicama je Moubandje iskoristio priliku u nekima ne. I dalje je član naše momčadi, protiv Šibenika pokazali smo da ozbiljno računamo s njim kao što je i on pokazao. Mi to ne shvaćamo tako fatalno kao neki - rekao je trener Dinama.

Preporuka navijačima: Nemojte nositi Vlašićev dres u Zagrebu
Preporuka navijačima: Nemojte nositi Vlašićev dres u Zagrebu

Sad ih čeka West Ham kao prva prepreka u Europskoj ligi. Pitanje je u kakvom će sastavu istrčati gosti iz Londona, a imaju i 'modri' svojih problema.

- Ovo je utakmica u kojoj uz neko znanje veliku ulogu igra karakter. Čak i da Ademi nije spreman svih 90 minuta, znate da će ih odradit. Svi su u kadru osim Perića i Čopa, a čak je i Duje jučer bio na raspolaganju za trening, no s njim treba vidjeti. Svi ostali su nam u kadru, naš fokus je na stvari na koje možemo utjecati. Teško je prognozirati, naš fokus je na stvarima na koje možemo utjecati - zalaganje, htijenje, tehnička izvedba naše momčadi za koju trebaju 'kuraža' i veselje, uživanje u izborenoj Europskoj ligi u kojima možemo štošta reći. Oni su opasni na ubačajima, glavninu toga u našoj zadnjoj zoni obrane smo dali baš na to - ubačaj sa strane i stvaranje igrača viška u 16 metara, tu će glavnu ulogu imati naši vezni igrači - zaključio je trener Dinama.

Oči će biti uprte i u Brunu Petkovića koji je uzeo 'desetku' nakon odlaska Lovre Majera iz kluba.

- Svi smo čekali tu Europu, natjecanje u kojem smo prošlo godine napravili jako dobre stvari, nadamo se da ćemo ih ove godine ponoviti.  Desetka? Broj kao broj, bio je mnogo bitniji u nekim drugim vremenima, ali ne osvrćem se previše na to. Nadamo se istom ishodu, baziramo pripremu da dobijemo utakmicu, imamo određeno iskustvo igranja u Europi i nadam se da ćemo prekosutra završiti utakmicu u najboljem svijetlu - započeo je Bruno Petković.

Zagreb: U 8. kolu HT Prve lige na Maksimiru se sastali Dinamo i Šibenik

Poziciju 'devetke' mijenja s pozicijom 'desetke', samo ove sezone još nije na napadačkom nivou kao što je bio prošle. 

- Mislim da se dobro snalazim na obje pozicije iako statistički podaci ne govore tako i možda više smetaju vama nego meni. Volio bih zabiti više golova, imati bolje brojke, ali stavljam sve svoje mogućnosti na dispoziciju momčadi. Ne igram na gol, ne igram na asist, možda nekad igram na potez, ali igram na pobjedu i uvijek sam tu za momčad, bez obzira na kojoj sam poziciji - pojasnio je napadač Dinama. 

Petković nije bio pozvan za ovaj reprezentativni ciklus pa se postavljalo pitanje kako se to odrazilo na njega i kako će se odraziti na njegove igre. U Šibeniku je odgovorio asistencijom.

- Da nije bilo asistencije u 60. minuti u Šibeniku, vjerojatno bi vi prvi moj nastup ocijenili kao nedovoljno dobar jer su takva očekivanja i da te pompozne najave dovedu do toga. Imao sam ove godine i boljih utakmica od ove, ali ne prođu primijećene u medijima. Bitno mi je da sve svoje karakteristike stavim u funkciju momčadi. Naravno da nitko ne želi bit izostavljen iz ničega, svaki igrač bi htio biti u reprezentaciji, ali da budem iskren to me nije više motiviralo. Bih li bio manje motiviran da sam bio pozvan u reprezentaciju? Tu sam da iz utakmice u utakmicu radim na sebe, poboljšam se i da budem bolji igrač. Motiv mi je bio visok i prije, bit će i sad i svakim danom se nastojim motivirati za neke nove stvari - rekao je Bruno pa se osvrnuo na to je li znao da neće biti pozvan među 'vatrene': 

Petko opravdao 'cenera', Ademi se sjajno vratio nakon 53 dana
Petko opravdao 'cenera', Ademi se sjajno vratio nakon 53 dana

- Nismo imali neku komunikaciju. Oke, malo sam bio iznenađen, ali kao što vidite, reprezentacija je napravila pozitivan ciklus. Sedam bodova iz tri utakmice je jako dobra stvar, ako izbornik misli da je tako bolje to je njegova odluka. Ja ću sigurno biti tu i bit ću na dispoziciji - zaključio je Bruno Petković.

A u reprezentaciji je s Lukom Ivanušecom bio i Nikola Vlašić koji sad s 'čekićarima' stiže u Zagreb.

- On je potpisao taman prije reprezentativnog ciklusa pa i on nije upoznat s klubom. Nismo previše pričali o toj utakmici. Atmosfera je dobra, jedva čekamo utakmicu, a mislim da ne treba previše uspoređivati te dvije utakmice jer to nisu iste ekipe. Trebamo se fokusirati na utakmicu koja nas čeka i vjerujem da će biti dosta drugačija utakmica nego ona s Tottenhamom - započeo je Luka Ivanušec.

Znaju 'modri' da ih očekuje jako dobra momčad iz Premiershipa, a kako bi ih pobijedili će im trebati pravi pristup. 

Europa League - Quarter Final First Leg - GNK Dinamo Zagreb v Villarreal

- Sigurno da očekujemo da će bit pravi, ići 100 posto i u ovom natjecanju jer je to sportski. Očekujemo to i od sebe, a što se tiče taktičkog dijela ne bi pričao o tome. Imamo taktički plan, ali ostavio bih to za sebe. Antonio je jedan jako kvalitetan igrač, vidjeli smo na analizama da je kvalitetan napadač. Treba se koncentrirati i na vene igrače jer su kvalitetni, ipak se radi o West Hamu. Ne bi se trebali bazirati na jednom igraču nego na sve njih. Plan imamo i to ćemo probati provesti - jasan je Ivanušec pa nastavlja: 

- Igraju puno po bokovima, trebat će to sve zaustaviti kao i dolazak lopte do Antonia. Ništa, plan imamo. Sa svima sam jednako dobar, naravno sa svojim Dinamovcima Morom, Gvardiolom i Majerom sam bio najbolji, a kad njih ne bi bilo najbolji bih bio s Livajom i Vlašićem - zaključio je Ivanušec.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani