Obavijesti

Sport

Komentari 34

West Ham debitira u europskoj skupini, Dinamo je tu veteran, ali favoriti su ipak - 'čekićari'

West Ham debitira u europskoj skupini, Dinamo je tu veteran, ali favoriti su ipak - 'čekićari'

Španjolac Pablo Fornals nada se da će učiniti navijače West Hama ponosnima uoči puta u Maksimir, a sudit će Francuz koji je u dosadašnje dvije utakmice bio sretan po "modre"

VIDEO

Prvi put nakon pet godina, kad ga je vodio Slaven Bilić i kad je šokantno ispao u play-offu Europske lige od rumunjske Astre Giurgiu, West Ham United igra u Europi.

Prvi put u grupnoj fazi, na temelju šestog mjesta u Premiershipu prošle sezone. I odmah stižu - u Hrvatsku. S druge strane, Dinamo igra skupinu europskog natjecanja 14. put u zadnjih 15 sezona.

POGLEDAJTE VIDEO: Maksimir u ruhu Lige prvaka

Pokretanje videa...

Maksimir u ruhu Lige prvaka 02:01

Nikola Vlašić (23) opet će zaigrati protiv Dinama u grupnoj fazi Europske lige nakon što je prošle sezone s moskovskim CSKA remizirao u Rusiji i izgubio na Maksimiru. Prošli vikend debitirao je u remiju sa Southamptonom (0-0).

Španjolac Pablo Fornals (25) zna da neće biti jednostavno iako su "čekićari" favoriti prema kladionicama (koeficijent 2,25 na West Ham, a 3,10 na Dinamo).

- Idemo na gostovanje, bit će to novo iskustvo za sve nas i nadam se da ćemo sve navijače West Hama učiniti ponosnima - rekao je Fornals za službenu stranicu West Hama.

Trener David Moyes nagovijestio je kako će napadač Michail Antonio, koji je isključen u ligaškoj utakmici i nema pravo nastupa protiv Manchester Uniteda za vikend, zaigrati u Zagrebu.

- Hoću li isprobati druge opcije? Razmislite ponovno. Ne može igrati protiv Uniteda i to možete gledati na nekoliko načina. Ne želim da Mic bude nekoliko tjedana bez utakmice, malo je igrao za reprezentaciju, ali razmislit ću o tome - rekao je Moyes.

Preporuka navijačima: Nemojte nositi Vlašićev dres u Zagrebu
Preporuka navijačima: Nemojte nositi Vlašićev dres u Zagrebu

Kapetan Dinama Arijan Ademi (30), koji je rekorder kluba s 87 nastupa u Uefinim natjecanjima, ne vjeruje da će to biti jednosmjerna ulica.

- Uz pun stadion, uz naše navijače, uz njihovu veliku podršku, možemo ponoviti Tottenham. Jasno je da sam optimist, kakav bih to bio sportaš kad ne bih bio optimist. Vjerovali smo tada da možemo proći preko Spursa, ta vjera nam je i donijela onaj rezultat - rekao je povratnik nakon ozljede i nastavio:

- Apeliram na naše navijače da nam protiv West Hama pruže onakvu podršku kakvu oni znaju pružiti, Nama na terenu to mnogo znači, navijačka podrška je veliki vjetar u leđa, što su naši navijači glasniji, raste naš postotak kad se radi o uspjehu. Nadam se da će napuniti Maksimir.

Utakmica počinje u 18.45, a sudit će Francuz Ruddy Buquet (44), koji je sudio Dinamu u pobjedi nad Ferencvarosom u Budimpešti 2019. (4-0) i kao četvrti sudac protiv Neftčija u Zagrebu 2011. (3-0). Sudio je i hrvatskoj reprezentaciji u remiju kod Azerbajdžana 2015. (0-0) i pobjedi u Finskoj 2016. (1-0).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba