Obavijesti

Sport

Komentari 44

Petković from Metković: Tata je bio u pravu, Bruno je zabio!

Petković from Metković: Tata je bio u pravu, Bruno je zabio!

Nitko na utakmici nije imao ni blizu duela koliko je imao Bruno u svojih 87 minuta! Ni blizu dobivenih bitku, i na tlu i u zraku. A publiku taj matematičar ionako stalno diže na noge, golom, petama, tunelima...

VIDEO

- Mogao bi moj Bruno zabiti i Benfici - rekao je za 24sata Jakov Petković, manje poznat kao bivši nogometaš Neretve i Osijeka, sve poznatiji kao otac sjajnog Dinamova napadača, otkrića sezone.

 

Da, Bruno Petković srušio je i Benficu, nije majstorski izveo penal, ali lopta je ušla za 1-0.

No, Petković se vraćao, zatvarao, suigrači su ga hvalili kao prvu liniju obrane, borio se s Portugalcima, te nekoliko puta maestralno vješto podvalio loptu suigračima, među ostalim i Gojaku za zicer.

- Nisam se uplašio, bio sam samouvjeren prije nego što sam izveo penal - pričao je Petković nakon pobjede Dinama nad Benficom 1-0 i dodao kako je ovo bila atipična Dinamova utakmica, zbog dugih lopti i visokog presinga kojim igra Benfica.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:55

Zato je Petković često loptu uzimao i akcije gradio na 30-ak metara od svoga gola, a statistika otkriva da ni u jednoj utakmici Europske lige nije imao toliko duela i toliko zračnih duela.

Kao ni toliko dodavanja, baš zato što su nerijetko napadi počinjali od njega. U sinoćnjoj pobjedi imao je uvjerljivo najviše duela na utakmici (32), idući je Gabriel s 21, pa Joao Felix sa 16, a Bruno je imao i uvjerljivo najviše dobivenih. Isto vrijedi i za zračne duele - nitko ni blizu Bruni.

Bruno Petković vs Benfica

I premda to nije bila utakmica u kojoj je mogao eksperimentirati škaricama, čak i protiv suparnika kao što je Benfica Bruno pronađe trenutak da digne publiku na noge. Dribling, peta, kroz noge... što god.

- Već kao dijete je radio svakakve stvari, pete, lažnjake, škarice. Na tom prvom treningu odskakao je od svih, i to toliko da je ubrzo po njega došao - Hajduk! Ali nisu se uspjeli dogovoriti, rekao je Marin Jelčić, tajnik ONK Metković.

Nogomet u rodnome Metkoviću Bruno Petković počeo je igrati u prvom razredu osnovne škole. 

- Na prvi trening je došao s ocem Jakovom, koji je također bio napadač, igrao je za Osijek u jugoslavenskoj ligi. Bruno je bio vrlo sitan, najmanji od svih. Sad kad sam ga vidio protiv Plzena, nisam mogao vjerovati kako je izrastao. Ali to je genetika, i otac mu je bio visok - kaže Mate Borovac, Petkovićev prvi trener.

Što zbog Brunine želje, što zbog očeva ugleda, Petkovića su odmah stavili u napad.

- Kao klinac dao je puno spektakularnih golova, zvali smo ga ‘kralj peterca’. Kad bi došao u šansu, to je bio gol. I uvijek je težio da bude što atraktivniji gol - kaže Jelčić.

Petković je bolji od Mandžukića

Bruno je tad otišao u Dinamo, no tu su počeli problemi. Nikako se nije mogao aklimatizirati i ostati dulje u jednoj sredini. 

- Dosta se pogubio u karijeri, bilo je mnogo lutanja, Dragovoljac, Lokomotiva, pa Italija... To je zbog oca, koji je bio vrlo nestrpljiv. Svaki roditelj želi najbolje za svoje dijete, no Brunin je tu radio pogrešku i Bruno je imao velikih problema, često je mijenjao klubove. Bogu hvala, sad je konačno isplivala njegova kvaliteta - kaže Jelčić.

A promijenio je “milijun” klubova, samo u Italiji igrao je za Cataniju, Varese, Reggianu, Virtus, Trapani, Veronu i Bolognu. Za Trapani ga veže i anegdota iz 2015. Mandžukić je potpisao za Juventus, Petković za Trapani. I dok je cijela Italija slavila Mandžukića, navijači Trapanija napravili su transparent “Kakav Mandžukić, imamo Petkovića”.

Kasnije su napravili nekoliko verzija sličnog transparenta, a kad su ih mediji pitali razlog, odgovorili su:

- Bruno je za Trapani zabio 10 golova, Mandžukić niti jedan.

Bruno Petković rasturao je matematiku i fiziku

Živio je blizu igrališta Metkovića, odmah pored je i Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića, koju je pohađao.

- Imao je sve petice, a matematiku i fiziku je rasturao. Iz matematike je bio toliko dobar da je išao na natjecanja, nema zadatka koji nije znao riješiti. Tu se vidjelo koliko je inteligentan. A kad ste tako inteligentni, nema straha da nećete uspjeti - kaže Jozo Bebić, voditelj nogometne škole u Metkoviću, kod kojeg je Bruno napravio prve korake.

Danas je Bruno jedan od najboljih napadača HNL-a, financijski stabilan, a u Zagrebu je pronašao i djevojku.

- Čuo sam da je kupio kuću u Zagrebu, konačno je njegov talent isplivao - kaže Bebić.

Od sitnog dječaka, najmanjeg u razredu i klubu, do gorostasa koji radi čuda. To je, kažu prijatelji, “Petković from Metković”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja