Obavijesti

Sport

Komentari 21

Petrić: Dres s Wembleya još čuvam, a Beč će uvijek boljeti...

Petrić: Dres s Wembleya još čuvam, a Beč će uvijek boljeti...
2

Mladen Petrić (39) s obitelji živi u Ateni. Ima B licenciju za nogometnog trenera, radi kao sukomentator za neke TV kuće u Švicarskoj i Njemačkoj, a često se čuje s Rakitićem, Klasnićem i Perišićem

VIDEO

U Grčkoj situacija s korona virusom nije bila toliko dramatična kao u nekim drugim državama, ali su mjere ovdje bile puno strože nego u Hrvatskoj. Primjerice, moglo se izači i samo do trgovine, kupiti stvari, a ako šte htjeli trčati ili šetati, onda ste morali poslati poruku. Država vam je nakon toga slala potvrdu da možete izaći na trčanje, kaže nam iz Atene Mladen Petrić.

Bivši hrvatski reprezentativac karijeru je završio 2016. godine u Panathinaikosu, supruga Despina je Grkinja, pa je ostao i živjeti u glavnom gradu Grčke.

Champions League Final - Liverpool Training

- Želio bih u budućnosti biti nogometni trener. Zasad ima B trenersku licenciju, ali planiram ići i dalje - rekao je Petrić i nastavio:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Radim kao sukomentator za neke TV kuće u Njemačkoj i Švicarskoj. Naravno, sad zbog korone nema nogometa, ali čim ga bude, ponovno se vraćam na taj posao. 

Basel, Borussia Dortmund, West Ham, HSV, Panathinaikos... Imao je Petrić jako bogatu karijeru. Dok je bio igrač Basela u europskoj je utakmici čak i obranio penal protiv Nancyja. Pamti se i njegov korner s Ivanom Rakitićem.

- Šteta što Raketa nije dao gol. Sigurno bi to bili za povijesti, ali i ovako se o tome često priča. Nedavno je Ivan podijelio video našeg kornera. Uvijek se oduševim zbog tog trenutka dok smo igrali za Basel - prisjetio se Petrić, koji je od 2001. do 2013. godine nosio dres hrvatske reprezentacije. 

Ukupno je u 12 godina imao 45 nastupa i zabio je 13 golova. Debitirao je još kod Mirka Jozića 2001. godine. On ga je primijetio u Švicarskoj, zaigrao je protiv Južne Koreje u studenom iste godine. Prvi je gol za Hrvatsku zabio protiv Walesa u prijateljskoj utakmici 2002. godine u Varaždinu, a posljednji protiv Južne Koreje u veljači 2013. u prijateljskoj utakmici u Londonu. Zabijao je za Hrvatsku i u natjecateljskim utakmicama, a gol koji se najviše pamti zabio je 21. studenog 2007. godine.

- Taj gol koji sam zabio za pobjedu protiv Engleske na Wembleyu je ono po čemu me Hrvati pamte. Zabiti za 3-2, nakon što su se Englezi od 0-2 vratili na 2-2 i ostaviti ih bez plasmana na Euro u njihovom hramu nogometa je doista nešto posebno. Dres s te utakmice još čuvam. Nikad je neću zaboraviti - kaže nam Petrić, koji je 2008. godine s Hrvatskom ispao u četvrtfinalu Eura od Turske u Beču.

- I ja sam promašio jedan od penala ta je utakmica vječna bol. To će ispadanje od Turaka uvijek boljeti - kaže Petrić, koji je od bivših suigrača iz reprezentacije najviše u kontaktu s trojicom Ivana.

- Čujem se Rakitićem, Perišićem i Klasnićem - za kraj će Mladen. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića