Obavijesti

Sport

Komentari 43

Pilot heroj: Bio je beba kad mu je otac pilot poginuo u nesreći

Pilot heroj: Bio je beba kad mu je otac pilot poginuo u nesreći
17

Miguel "Micky" Qurioga (54) letio je avionom koji se srušio u Kolumbiji. Pilot heroj u zadnji je čas izbacio gorivo i tako je vjerojatno spasio živote šestorice putnika koji su preživjeli stravičnu nesreću

VIDEO

Kontrola, imamo problem. Tražimo dozvolu za hitno slijetanje. 

- Imate dozvolu, ponavljam, imate dozvolu.

Pogledajte video

Pokretanje videa...

00:09

Bile su to posljednje riječi u razgovoru pilota i kontrolora leta u kolumbijskom Medellinu, trenutak prije nego se avion srušio. 

- Imate dozvolu za hitno slijetanje, čujemo li se? Čujemo li se? - pokušavao je kontrolor dobiti odgovor, ali odgovora s druge strane više nije bilo.

Wreckage from a plane that crashed into Colombian jungle with Brazilian soccer team Chapecoense, is seen near Medellin

Tatu nije upoznao, ali htio je biti kao on

Miguel 'Micky' Quiroga (54) letio je avionom koji se srušio kod kolumbijskog grada Medellina i koji je prevozio brazilsku nogometnu momčad Chapecoense.

Mediji pišu da je pilot heroj u zadnji čas izbacio gorivo i tako vjerojatno spasio živote šestorice putnika koji su preživjeli nesreću.

"Mi smo obitelj pilota"

Miguel je postao pilot zahvaljujući ocu Eduardu Quirogi kojeg nikad nije upoznao. Imao je samo godinu dana kad je Eduardo poginuo u padu aviona.

Eduardo Quiroga bio je godinu dana mlađi od Mickyja kad mu se avion srušio u Boliviji. Miguel je odlučio krenuti očevim stopama.

U ranijim intervjuima rekao je kako su ga priče o tati motivirale da postane pilot.

- Svi smo odrasli između aviona, igrajući se u hangarima. Stariji brat Edgar je pilot, ja sam pilot, nećak mi je pilot, sin također. Mi smo obitelj pilota - rekao je pokojni Miguel.

Njegova rođakinja otkrila je kako je Miguel žestoko radio da bi slijedio očeve stope.

Prvo je upisao za vojnog pilota, ali to nije htio raditi.

- Otac mu je poginuo dok je bio beba, ali uvijek je htio ići njegovim stopama. Upisao je vojnu akademiju, ali san mu je bio postati komercijalni pilot - rekla je Milena Quiroga.

Sigurno je napravio sve kako bi spasio te ljude

Micky je sa ženom Danielom Pinto imao troje djece.

Živjeli su na sjeveru Brazila u gradu Epitaciolandia na granici s Bolivijom. Njegova supruga Daniela kćer je bivšeg brazilskog senatora Rogera Pinta, a navodno je par koristio svoj utjecaj kako bi pogurao investicije u grad i svima olakšao život. Navedeno je kako je Miguel ulagao svoj novac u grad koji je obožavao.

- Danas je najgori dan mog života. Izgubio sam rođaka, brata, heroja. Mog superheroja. Bio si prekrasan čovjek, a ja sam bio tvoj najveći fan. Znamo da si napravio sve kako bi spasio te ljude. Sad si na nebu s ocem, ujakom i bratom koji su te dočekali raširenih ruku - napisao je rođak pilota Kris Quiroga.

Messi mu se potpisao na jastučić

Miguel je često prevozio nogometne momčadi, posebno Chapecoense.

Sprijateljio se s igračima Chapea s kojima je nakon letova išao na večere čemu svjedoče fotografije s društvenih mreža.

Prošlog mjeseca ista je kompanija prevozila argentinsku reprezentaciju na utakmicu protiv Brazila, a Miguel je nakon toga na Facebook postavio fotografiju jastučića za glavu potpisanog od strane Lionela Messija.

Njegovi prijatelji i rođaci uvjereni su kako je napravio sve da bi spasio živote. Kažu da je tako živio i uvijek je sebe stavljao ispred drugih.

Trojica igrača preživjela, golman umro u bolnici

Nesreća u kojoj je poginula 71 osoba još je pod istragom, a šestero preživjelih, uključujući trojicu nogometaša, u kritičnom su stanju u bolnici.

Braniči Alan Ruschel i Helio Hermito Zambier Neto te golman Jakson Follman imaju teške ozljede, stjuardesa Ximena Suarez i radijski novinar Rafel Henzel su stabilnom dok je član posade Erwin Tumiri operiran i ima ozljede opasne po život.

Iz olupine je među prvima izvučen golman Chapea Danilo, jedan od junaka protiv San Lorenza u polufinalu. Tražio je da mu daju mobitel kako bi razgovarao sa suprugom. Preminuo je nekoliko minuta nakon toga...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Prva službena utakmica nakon tragedije: Chape neće umrijeti
VIDEO

Prva službena utakmica nakon tragedije: Chape neće umrijeti

Chape je u prvenstvu države Santa Catarine odigrao 0-0 protiv Joinvillea. Bila je to prva službena utakmica Chapecoensea kojem je gotovo cijela momčad poginula u avionskoj nesreći

Chape se vraća! Lavina emocija na prvom meču poslije nesreće
NAJTUŽNIJA UTAKMICA IKAD

Chape se vraća! Lavina emocija na prvom meču poslije nesreće

Preplavljeni emocijama u društvu obitelji, supruga i djevojki poginulih suigrača, preživjeli nogometaši podigli su pobjednički pehar. Helio Neto, Ruschel i Follmann u suzama su pratili povratak Chapea...
Preživjeli igrač Chapea hoda i ne samo to: Ma, igrat ću ja još
ČUDO U BRAZILU

Preživjeli igrač Chapea hoda i ne samo to: Ma, igrat ću ja još

NESLOMLJIVI Uz Božju pomoć, evo mene opet na terenu u dresu Chapecoensea, rekao je brazilski igrač Helio Neto, koji je napravio prve korake bez pomoći štaka nakon što je preživio pad aviona