Obavijesti

Sport

Komentari 12

Pinto: Ovaj Dinamo bolji je od onoga koji je srušio Arsenal...

Pinto: Ovaj Dinamo bolji je od onoga koji je srušio Arsenal...
11

Čini mi se da je ovo bolja momčad od one s kojom smo pobijedili Arsenal, od mladih su me se dojmili Gvardiol i Đurasek. Ispunio sam san igrajući Premier ligu, a Englezima sam o Hrvatskoj pričao čuda...

VIDEO

Dani Olmo? Uh, još prije četiri godine se vidjelo da je Dani kvalitetan igrač i pravi dečko, ali on je tada imao tek 17 godina. A nikada ne možete znati kako će se tko razviti, klinci se puno promijene u jednoj, a kamoli u 3,5 godine. Tako da me iznenadio, kaže Ivo Pinto. 

Pokretanje videa...

02:57

Portugalski branič vratio se u Dinamo poslije uspješne epizode u Norwichu, a sada će s Petrom Stojanovićem i Sadeghom Moharramijem u žestoku borbu za desni bok. A Ivo Pinto (29) jedan je od igrača koji dobro poznaje Danija Olma, koji je s njim trenirao dok je Dani još bio dječak.

- Gledao sam Dinamo prošle sezone, a Dani je bio fantastičan. Pogotovo u onoj zagrebačkoj utakmici s Benficom. I dalje je mlad, ali je toliko iskusan i zreo, pametno čita igru, a može igrati na brojnim pozicijama. Svaka mu čast, stvarno je pravi igrač.

Murska Sobota: Nogometaši GNK Dinamo na velikoj vrućini odradili trening

Otkud vas ponovo u Zagrebu?

- Već sam puno puta rekao, jako sam sretan zbog povratka u Dinamo. Čim su se 'modri' pojavili s ponudom, više nisam razmišljao. Poznajem klub, grad i okolinu, znam što me čeka u Zagrebu, tu su oduvijek svi bili dobri prema meni. I zbog toga nisam puno dvojio, brzo sam donio odluku o povratku u Dinamo.

Što se promijenilo u te skoro 3,5 godine koliko niste bili u Dinamu?

- Pa momčad je potpuno drugačija, tu su samo 3-4 igrača koji su i tada bili u klubu. Tko? Ademi, Olmo, Gojak i Perić. Tu sada ima puno novih lica, ali praktički sve je isto. Ciljevi su isti, evo opet sam u Moravskim Toplicama, gdje se pripremamo već godinama. A u klubu imamo i dosta igrača koje poznajem otprije, samo smo tada igrali jedni protiv drugih.

U Dinamu više nema 'vaših' Portugalaca, a nekada ste u Maksimiru svlačionicu dijelili s Eduardom, Goncalom, Machadom, Wilsonom Eduardom... Jeste li još s njima u kontaktu?

- Da naravno, sa svima, ali najviše se družim s Eduardom i Goncalom. Eduardo i ja smo veliki prijatelji, ja sam i kum njegove kćeri, u odličnim smo odnosima i čujemo se redovito. Kada sam ga nazvao i rekao mu da se vraćam u Dinamo odmah mi je rekao 'povedi i mene sa sobom, tamo nam je bilo odlično, haha'. Čestitao mi je, sretan je zbog mene, i on jako voli Dinamo.

Murska Sobota: Nogometaši GNK Dinamo na velikoj vrućini odradili trening

Dinamo je u 'vaše vrijeme' igrao na krilima Marka Pjace i Marka Roga, no obojica još nisu napravili veći iskorak u europskom nogometu...

- Iskreno, s Rogom i nisam previše igrao, ali odmah mi se svidio kao igrač. I da, bilo mi je čudno što nije više igrao u Napoliju. A Pjaca? To je za mene najbolji igrač s kojim sam igrao u Dinamu, ali on je imao velikih problema s ozljedama. I dalje vjerujem u njega, Pjaca i dalje može napraviti velike stvari. Kvalitetan je, brz, moćan, prodoran, ja ga takvoga pamtim.

Tko vas se od sadašnjih Dinamovih klinaca do sada najviše dojmio?

- Dinamo ima sjajnu omladinsku školu, pa kada sam odlazio iz Dinama, najmlađi u momčadi je bio baš Dani Olmo, a gledajte ga gdje je sada. Opet u momčadi imamo niz sjajnih i talentiranih igrača, ma baš na svim pozicijama imamo kvalitetu. Mene je sada protiv Cracovije impresionirao Joško Gvardiol, pa on ima samo 17 godina, a fizički je besprijekoran. Tu je i Đurasek koji je podigao igru cijele momčadi ulaskom protiv Cracovije, na treningu mi se sviđa i Baturina, vjerujte svi vrijede.

Vaši ovosezonski ciljevi s Dinamom?

- Kada igrate za Dinamo ciljevi su uvijek isti - dvostruka kruna. Ali, moji su ciljevi još i viši. Kada sam odlazio iz Dinama mi smo tada igrali Ligu prvaka, pobijedili i Arsenal, želim opet takve utakmice i takav osjećaj. Igrati i pobjeđivati u Europi, pisati povijest ovoga kluba. Zašto onda tako ne bi i nastavili?

Murska Sobota: Prvi večernji trening Dinama na pripremama u Sloveniji

Možete li usporediti ovu momčad s onom koja je rušila Arsenal?

- Teška usporedba. Mi smo tada imali bolja imena, ali danas vjerojatno imamo bolju momčad. Čim sam došao osjeti se ta pozitivna atmosfera, taj dobar duh u svlačionici, intenzitet treninga je puno viši... Primjerice, kada neki igrač na treningu promaši obično dodavanje odmah osjetite kako se taj grize, kako je ljut sam na sebe, a samo tako možete još više napredovati. Ova momčad ima pravi karakter, zato mislim kako je ova momčad bolja.

Kako vam je bilo u Engleskoj?

- Fantastično. Moj san oduvijek je bio igrati Premier ligu, to sam ispunio. Ma i Championship je sjajna, natjecateljska liga. Sada je ta priča iza mene, ponosan sam što sam bio dio Norwicha. Svi su me tamo cijenili, kao i ja njih, obitelj mi je bila sretna u Engleskoj. Norwich je odličan klub, vjerujem da će sada imati više sreće u Premier ligi. 

A jeste li u protekle tri godine bili u Hrvatskoj?

- Jesam, bio sam u Dubrovniku. Zaputio sam se na jedno krstarenje kruzerom, a jedna od postaja bio je Dubrovnik. Volim Hrvatsku, užitak je živjeti u Zagrebu koji vam nudi potpunu ugodu za život. A da ne pričam o lijepim destinacijama poput Plitvica ili čudesne hrvatske obale. Iskreno, puno me ljudi u Engleskoj pitalo isplati li se ići u Hrvatsku, a ja sam o vašoj zemlji pričao samo najljepše stvari - završio je Pinto.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu