Obavijesti

Sport

Komentari 57

Pique provocira Real: Ne treba nam špalir, pa nisu ni igrali ligu

Pique provocira Real: Ne treba nam špalir, pa nisu ni igrali ligu
1

Mi nismo njima napravili 'špalir' kad su osvojili klupski SP jer nismo sudjelovali u tom natjecanju. Ne trebamo sad tražiti to od njih jer se ove sezone nisu ni natjecali u ligi, bocnuo je Madriđane Pique

VIDEO

Bliži se nedjeljni El Clasico, u izostanku rezultatske važnosti, jer Barcelona je i matematički prvak, više se priča o 'špaliru', nego o rekordu koji Barcelona ima šansu ostvariti i postati prva španjolska momčad koja je osvojila naslov bez poraza.

O čemu se radi? Običaj je u Španjolskoj da momčad koja je osigurala naslov u sljedećoj utakmici od rivala dobije počast u obliku poredanih igrača koji izađu prije na teren i pljeskom čestitaju rivalima na naslovu.

Ali to Real neće napraviti u nedjeljnom El Clasicu.

- Nema šanse, ja sam odlučio da nećemo jer smatramo da je Barcelona prekršila tradiciju - rekao je još početkom travnja Zinedine Zidane, kad još nije bilo sigurno hoće li Barcelona do El Clasica osigurati naslov.

Prošle godine Real je osvojio klupski SP, a Barcelona u sljedećoj utakmici nije dočekala realovce 'špalirom' što su u Madridu protumačili kao kršenje tradicije. Iz Barcelone su objasnili da je 'špalir' nije predodređen za situacije u kojima jedan klub čestita drugom, a da nije sudjelovao u tom natjecanju. 

Recimo, počasni doček nogometaši Barcelone priredili su Realovim igračima 2008. godine kad je Real osigurao naslov prvaka Španjolske. Ali u nedjelju neće biti špalira, Jordi Alba smatra da je to odluka iz lože.

- Na to ne možemo utjecati, svatko poštuje koga hoće, ako se Real ne postavi u počasnu vrstu, to će biti odluka vrhuške kluba - rekao je lijevi bek Barcelone.

No Sergio Ramos stao je iza svog trenera.

- Neće biti 'špalira' i točka.

Kakvo bi to prepucavanje Barcelone i Reala bilo, a da u njemu ne sudjeluje megatroler Gerard Piquea.

- Moramo biti iskreni i sjetiti se da u prošlom El Clasicu nismo napravili 'špalir' Realu nakon što je osvojio klupsko svjetsko prvenstvo jer nismo sudjelovali u tom natjecanju. Zato ne treba tražiti realovce da sad nama rade 'špalir' kad se ove sezone nisu ni natjecali u La Ligi - bocnuo je Madriđane Pique.

Čeka se odgovor iz Reala...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja