Obavijesti

Sport

Komentari 101

Piquéova priča: Igrač s IQ-om 140 koji je išao na - Harvard!

Piquéova priča: Igrač s IQ-om 140 koji je išao na - Harvard!
1

Kapetan Sergio Ramos i izbornik Julen Lopetegui dobili su vruć krumpir, Gerarda Piquéa koji se pridružio reprezentaciji nakon izjava o Kataloniji i tako izazvao veliko nezadovoljstvo među navijačima

VIDEO

Sav fokus španjolske sportske javnosti s nedjeljne utakmice Barcelone pred praznim Camp Nouom prvi put u povijesti La Lige, nakon nedvosmislenih izjava Gerarda Piquéa i kritiziranja španjolske vlasti, preselio se na repreznetativni kamp u Las Rozasu kraj Madrida.

- On je predsjednik vlade koji putuje svijetom i ne zna govoriti engleski, to je njegov nivo - sasuo je u nedjelju kritike Piqué na račun španjolskog premijera Mariana Rajoya, a jučer je okrznuo i potpredsjednicu vlade Sorayu Sáenz de Santamaríju na Twitteru.

Sve se to događa dok Piqué, inače zagovaratelj prava Katalonaca da glasuju o svojoj budućnosti (iako decidirano nikad nije rekao da je za odcjepljenje te autonomne pokrajine), boravi u reprezentaciji - Španjolske. Stoga ne čude salve zvižduka i uvreda koje je dobio na treningu u ponedjeljak.

Kapetanu "furije" Sergiju Ramosu, zakletom madridisti, čovjeku s kojim se Piqué nebrojeno puta sukobljavao na terenu, španjolski je savez, kako ne bi dolijevao još ulja na vatru, sugerirao da se ne pojavi na konferenciji za novinare u utorak. No nije ga mogao sasvim ušutkati.

- Piquéov tvit (u kojemu poziva na izlazak na referendum, op.a.) nije bio najbolja stvar ako nije htio da mu zvižde. Svatko može reći što misli, ali ja sam, kao kapetan, uvijek zabrinut za atmosferu u momčadi, Piqué je znao što čini, možda to nije bilo pravo vrijeme da to učini i to ne pomaže puno - diplomatski je rekao Ramos.

Vídeo 360°: así reaccionó el público cuando Piqué saltó a entrenar con la selección española. "España es tu nación". 360° video: that's how the fans in Madrid reacted when Piqué started the training session with Spain. "This is your nation".

Posted by Alberto Piñero Goal on 2. listopada 2017

Španjolski Diario AS otišao je korak dalje ustvrdivši kako je odnos Ramosa i Piquéa "nepovratno narušen". Jasno je da španjolskoj reprezentaciji, uoči ključne utakmice protiv Albanije u petak u Alicanteu, najmanje trebaju - zvižduci. A to bi se vrlo lako moglo dogoditi.

Iako je Piqué vrlo impulzivan čovjek koji je proteklih dana izgovorio svašta što se neće svidjeti zagovornicima sadašnjeg uređenja Španjolske, nikako nije glup. Naime, kvocijent inteligencije premašuje mu 140 (nivo genija), a jedno vrijeme boravio je i na sveučilištu Harvard, gdje je pohađao tečaj "Biznis zabave, medija i sporta", uz nekolicinu drugih poznatih sportaša.

Gerard je prošli mjesec držao i predavanje studentima Harvarda kako bi svoj klub otvorio svijetu, a sa ženom Shakirom udario je temelje važećeg sponzorskog ugovora s japanskim tehnološkim divom Rakutenom prije dvije godine.

Championsleague Finale: Juventus Turin vs. FC Barcelona

Pitanje njegova katalonskog (pod)identiteta, zanimljivo, nije stvaralo (toliki) problem široj španjolskoj javnosti nakon trijumfa na Svjetskom prvenstvu 2010., kad je na dočeku bio obučen u katalonsku zastavu. Nije on ni jedini Katalonac u "furiji" - važni prvotimci danas su i Jordi Alba i Sergio Busquets - ali svakako je najglasniji po tom pitanju.

Zbog svega toga ne treba isključiti mogućnost da se Piqué, dobrovoljno ili sporazumno, povuče iz reprezentacije i prije ranije objavljenog roka, na kraju Mundijala u Rusiji. Njegov stav kako nastup u reprezentaciji "nije pitanje tko je domoljubnije nastrojen" i da se jednostavno radi o tome da "pruži sve od sebe i pokuša pobijediti" sigurno ostavlja brojne upitnike i doprinosi još napetijoj atmosferi na Pirenejima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao