Obavijesti

Sport

Komentari 19

Pirlo: Ancelotti mi je bio poput oca; 2006. bio sam blizu Reala

Pirlo: Ancelotti mi je bio poput oca; 2006. bio sam blizu Reala
2

Andrea Pirlo i Carlo Ancelotti osam su sezona dijelili svlačionicu Milana, a u utorak će se naći na suprotnim stranama, kad će Juventus u polufinalu LP dočekati Real

VIDEO

Nogometaši Juventusa nakon pobjede nad Sampdorijom i potvrde 31. naslova talijanskog prvaka okreću se polufinalu Lige prvaka, gdje u prvoj utakmici u utorak dočekuju Real Madrid. Andrea Pirlo ponajbolji je igrač "stare dame" kojega su kamere uhvatile kako pušta suzu tijekom slavlja u Genovi.

Pirlo najveći veznjak ovog stoljeća? Pa velik je, to sigurno. Sigurno je da može i sljedeće sezone igrati kvalitetno za klub i reprezentaciju. No neće po nas biti opasan samo Pirlo. Tu je jako dobrih igrača kao što su Tevez, Vidal, Pirlo, Buffon, Morata..., rekao je Carlo Ancelotti.

- Ma nisam plakao, dobio sam udarac u lice tijekom proslave. Bio sam sretan, ali sve ću to zaboraviti prije nego počne utakmica s Real Madridom - rekao je Pirlo u intervjuu za španjolski list As pa se osvrnuo na polufinale s Real Madridom:

- Postoji i uzvrat, ukupno 180 minuta. Prva utakmica vitalna nam je, moramo igrati inteligentno, razborito i čvrsto. Imamo san kojega želimo ispuniti i nemamo što izgubiti, ali ne smijemo se zanijeti time.

Andrea je zabio krasan gol Real Madridu u dresu Milana u grupnoj fazi Lige prvaka 2009./2010. na Santiago Bernabéuu. Potegao je s 30 metara i poslao loptu uz desnu stativu.

VIDEO

- Sjećam se da su mi zapljeskali. Nadam se da će se to ponoviti i idući tjedan i da to neće biti samo zbog mene, nego cijele momčadi.

"Nadam se da Ancelotti neće staviti flastera da me čuva"

Pirlo je postao igrač Milana gotovo u isto vrijeme kad ga je preuzeo Carlo Ancelotti (2001.), sadašnji trener Reala, s kojim je osam godina dijelio svlačionicu "rossonera".

- Ancelotti mi je bio poput oca. Proveli smo puno godina zajedno i pomogao mi je da igram najbolje što mogu na drugoj poziciji, bliže golu. Promijenio mi je ulogu u veznom redu. Vrijeme s njim bilo je neopisivo. Nadam se da ovaj put neće staviti flaster na mene, želim biti slobodan.

"Capello me je zvao u Real, skoro sam potpisao"

Specijalist za slobodne udarce bio je vrlo blizu dolaska u "kraljevski klub" 2006., priznao je u razgovoru.

- Fabio Capello me je zvao, a Milan je imao problema s aferom Calciopoli. Gotovo smo bili sve dogovorili, ali onda sam ipak produžio ugovor s Milanom. Ne žalim zbog toga, te smo godine osvojili Ligu prvaka - poručio je Pirlo pa obasuo Madriđane komplimentom:

- Madrid je Madrid, nema se tu što puno reći. Najprestižnija su momčad na svijetu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše