Obavijesti

Sport

Komentari 570

Mandžo zabio, ali Luka i Mateo opet slave: Real obranio titulu!

Mandžo zabio, ali Luka i Mateo opet slave: Real obranio titulu!
34

DUODÉCIMA Real Madrid osvojio je rekordan 12. naslov prvaka Europe uvjerljivom pobjedom nad Juventusom u Cardiffu 4-1. Mandžo je zabio za "staru damu", no Ronaldo, Casemiro i Asensio sve su okrenuli

VIDEO

Real Madrid postao je prvi klub koji je obranio naslov u Ligi prvaka! "Kraljevski" klub nadvisio je Juventus u finalu u Cardiffu i upisao se u povijest ovog sporta. Španjolski prvak svladao je talijanskog 4-1 u fantastičnoj predstavi pred gotovo 80.000 gledatelja.

Ništa nije najavljivalo da bi konačan ishod finala mogao biti takav. Jer Juventus je bio taj koji je grizao od početka. I tko zna što bi bilo da je Miralem Pjanić u sedmoj minuti doveo "staru damu" u vodstvo. Odapeo je iz blizine, ali Navas je po tko zna koji put potvrdio kakva je golmanska veličina

U jeku dominacije Juventusa, makar i one terenske, Real je zabio gol iz prvog udarca na utakmici uopće u 20. minuti. Carvajal je probio desnu stranu i zavrnuo do Ronalda koji iz prve pogađa suprotni kut. Nagovijestio je Portuglac da će ovo finale biti drugačije i da će on biti taj koji će vući svoj klub. Bio je to 500. Realov gol u Ligi prvaka, prvi je klub kojemu je to uspjelo.

No radost Realovih navijača trajala je samo sedam minuta. A onda se ukazao - Mario Mandžukić. Bila je to serija malonogometnih poteza: Higuaínovo dizanje lopte pa dobacivanje Mariju koji si školski diže loptu iznad glave i škaricama fenomenalno prebacuje Navasa. Gol koji će po mnogočemu obilježiti karijeru ovog borca iz Slavonskog Broda.

Ipak, kao da su se Allegrijevi izabranici potrošili od silne trke u prvom dijelu, a Zidaneovi shvatili da mogu pružiti puno više. U drugom je poluvremenu tako igrala samo jedna momčad, ljubičasti "los blancosi" iz Madrida.

Casemiro je vratio prednost Realu u 61. minuti bombom s 30 metara koja je, uz pomoć nesretnog Khedire, prevarila Buffona i završila u donjem desnom kutu gola. Nisu se Talijani ni oporavili od toga gola, već su primili novi.

Pola posla napravio je Luka Modrić sjajnim ubacivanjem s desne strane za Ronalda koji s prve stative zabija 12. gol u Ligi prvaka ove sezone, čime je samostalno izbio na vrh ljestvice strijelaca ispred Lionela Messija.

Kakvu-takvu šansu za povratak Juventusa ispustio je Alex Sandro osam minuta prije kraja, a posljednji "čavao u lijesu stare dame" zakucao je rezerva Marco Asensio u 90. minuti.

Luka Modrić i Mario Mandžukić odradili su svih 90 minuta za svoje momčadi, dok Mateo Kovačić nije ulazio u igru za "kraljeve". No brzo će zaboraviti na tu činjenicu, već mu je oko vrata nova zlatna medalja za europskog prvaka. Srebrnom će se morati zadovoljiti Marko Pjaca koji je s tribina bodrio Juve.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 570
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao