Obavijesti

Sport

Komentari 47

Skandal: Optužile slavnu braću da su ih silovali i ucjenjivali

Skandal: Optužile slavnu braću da su ih silovali i ucjenjivali
6

'Bilo je to 'plati da bi nastupala', samo što je u ovom slučaju plaćanje značilo imati odnose sa Stevenom i Jeanom Lopezom ili obojicom', rekao je odvjetnik žrtava seksualnog nasilja taekwondo olimpijaca

VIDEO

Audrey-Ann LeBlanc šesta je po redu žena koja je olimpijskog taekwondo prvaka Stevena Lopeza (41) optužila za silovanje, piše Eu.useatoday. Kako je navela, sumnja da je Lopez ubacio drogu za silovanje u piće koje joj je ponudio na jednom njihovom sastanku, izjavila je za Daily Beast. Uz nju javila se još nekolicina djevojaka koje također kažu da ih je, osim Stevena silovao i njegov brat - Jean Lopez (46), tada taekwondo trener. 

Stevena su nazivali 'Michaelom Jordanom taekwondoa' zbog njegovih sjajnih  rezultata, dok je Jean bio trener američkih olimpijki i olimpijaca. Mandy Meloon, Heidi Gilbert, Kay Poe, Gabriela Joslin i Amber Means neke su od tadašnjih perspektivnih sportašica koje su braću Lopez optužile za seksualno zlostavljanje. Prve optužbe stigle su još 2017., a sada se broj žena koji izlaze u javnost s optužbama prema najpoznatijoj taekwondo braći povećava.

– S vjerom u Boga je lakše. Uostalom, sve su to laži jer ja se nikad, baš nikad, nisam neprimjereno ponašao ni prema jednoj ženi. Nisam činio ništa ni blizu tome - govorio je tada Steven.

Jon Little, jedan od odvjetnika žrtava optužio je tadašnjeg natjecatelja Stevena i njegovog brata koji mu je ujedno bio i trener da su djevojke koje su s njima spavale vodili na natjecanja: 

- Bilo je to 'plati da bi nastupala', samo što je u ovom slučaju plaćanje značilo imati odnose sa Stevenom i Jeanom Lopezom ili obojicom.

Rio Olympic Games 2016 - Day Fourteen

Audrey-Ann LeBlanc je kanadska taekwondoašica koja je izjavila kako su  se ona i Steven upoznali na jednom turniru, a nakon što su se uslikali (budući da je on u svijetu taekwondoa bio velika zvijezda) Lopez ju je pozvao da se vide navečer. Nakon šetnje kroz Las Vegas (gdje su bili na turniru i gdje su se upoznali), pozvao ju je na večeru, a potom i u svoju hotelsku sobu. 

Inače bi to, kaže, odbila, ali joj se Steven činio 'zainteresiran za nju kao osobu'. Imali su spolni odnos, a potom se nastavili dopisivati preko emaila i na kraju dogovorili novi sastanak u Dallasu, na sljedećem turniru. Nakon sastanka s Lopezom, Steven ju je odveo u drugu hotelsku sobu gdje su čekala dva njegova prijatelja.

- Imala sam osjećaj da će se nešto loše dogoditi - rekla je prisjećajući se incidenta, govoreći kako se nije mogla slobodno pomicati kada je došla u sobu Lopezovih prijatelja. 

- Sve je u redu - rekao je Lopez, a potom ju počeo ljubiti. Uz Stevena bila i njegova dva prijatelja koji su ju 2010. silovali za vrijeme jednog turnira u Dallasu u saveznoj republici Teksas. Prije samog silovanja su ju drogirali, tvrdi, ubacivši joj drogu za silovanje u alkoholno piće koje joj je ponudio olimpijski pobjednik. 

Steven i minimalno jedan njegov prijatelj su ju silovali u njezinoj hotelskoj sobi, nakon čega je došla svijesti, razgolićena na krevetu, navela je u optužbi. 

Amber Means, tada reprezentativka američke juniorske taekwondo reprezentacije također je optužila Lopeza da je učinio istu stvar i njoj, isto tako u Dallasu, ali ne u hotelu, nego u stanu njegovog prijatelja.

- Nakon što sam popila piće koje mi je dao, imala sam čudan osjećaj, lucidan... A onda je sve postalo mračno - izjavila je Amber koja je drugi dan kontaktirala Lopeza, a on joj je rekao kako su imali spolni odnos, nakon kojega je on otišao iz stana, a kada se vratio, ona je spavala s vlasnikom stana. Amber je rekla da je to grupno silovanje, a Lopez odgovorio:

- Meni izgledaš dobro.

Mandy Meloon je za istu stvar optužila i Stevena i Jeana. Kako kaže,bilo je to 2006. kada je imala 16 godina. Jean je bio privremeno suspendiran od trenerskog posla zbog silnih optužbi, ali su se oba brata izjasnila nevinim. U siječnju 2019. odbačena je optužnica protiv Jeana, ali Steven je još uvijek pod istragom.

Inače, obitelj Lopez poznata je i po tome da su na OI u Pekingu (2008.) čak tri njena člana osvojila medalju. Steven je osvojio broncu (80 kg), mlađi brat Mark srebro (68 kg), a sestra Diana broncu (57 kg). Tri godine prije toga svi troje bili su svjetski prvaci na istom natjecanju, na SP-u u Madridu.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe