Obavijesti

Sport

Komentari 8

'Planina' se prepolovila: Za meč s Hallom smršavio čudesnih 55 kg, jelovnik mu imao 4000 kcal

'Planina' se prepolovila: Za meč s Hallom smršavio čudesnih 55 kg, jelovnik mu imao 4000 kcal

'Moj se jelovnik dosta promijenio od dana u strongmanu. Jedem mnogo manje kalorija, nekad je to bilo 10.000, a sad je to negdje oko 4000', o novom je planu prehrane progovorio Hafthor Bjornsson (33)

VIDEO

Za doručak 250 g steaka, dva jaja, 60 g zobenih pahuljica, 100 g jagoda i 50 g borovnica - zvuči i više nego dovoljno za normalnu osobu, ali ovo je prvi obrok u danu Hafthór Björnssona (33), čovjeka koji je prije par mjeseci imao 205 kg, dok danas ima 150 kg.

Naravno, da ne znamo tko je on i kako izgleda, pomislili bi da se radi o pretiloj osobi koja je na dobrom putu, ali radi se doslovno o 'Planini' mišića koja skida kilograme zbog nadolazećeg boksačkog meča protiv još jedne 'planine' Eddieja Halla (34) koji će se održati 19. ožujka u Dubaiju.

- Moj se jelovnik dosta promijenio od dana u strongmanu. Jeo sam mnogo rib-eye steakova, mnogo riše. A sad jedem flank steakove jer su mnogo manje masni. Također, jedem mnogo manje kalorija, nekad je to bilo 10.000, a sad je mnogo manje  - prokomentirao je Björnsson.

Radi se o 4000 kalorija što je otprilike dupli dnevni unos za muškarca teškog 80 kg. No, s obzirom na to da je Islanđanin krenuo na ovaj put s 205 kilograma, to je veliko smanjenje unosa energije. A danas na vagi ima 150 kg, odnosno izgubio je velikih 55 kg u pripremi za ovaj meč.

Doručak smo već predstavili, a za ručak jede još 250 g krtog goveđeg mesa, 140 g riže kuhane u pilećem temeljcu i 100 g špinata. Nadalje, treći je obrok 225 g bakalara, 100 g špinata i 250 g krumpira. Četvrti obrok čini 225 g lososa, 100 g riže i 100 g tikvica, dok je posljednji obrok u danu 250 g skyra, 30 g kikiriki maslaca i 100 g bobičastog voća.

- I nemam previše vremena za kuhanje pa uglavnom treći i četvrti obrok pripremim za nekoliko dana unaprijed. Ako to ne napravim, što da radim? Morao bih jesti fast food, a nećete imati trbušnjake ako se nećete striktno držati plana prehrane. Bitno je i vaditi krvnu sliku kako bi znali pomaže li vam takav plan prehrane - rekao je Björnsson.

U skidanju kilograma popularan je cardio trening koji mu sad treba i u boksačkoj karijeri, ali zbog težine Hafthór ne može trčati. Zato se bavi plivanjem ili veslanjem.

- Prevelik sam za trčanje, moja koljena to ne mogu podnijeti.

Trebat će organizatori 'podebljati' ring u Dubaiju jer će tamo biti oko 300 kg 'žive vage', a ako su poradili na boksačkoj tehnici, mogli bi svjedočiti i jakom nokautu.

POGLEDAJTE I VELIKI INTERVJU S DRAŽENOM FORGAČEM: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante
Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu
NEUNIŠTIVI LUKA

Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu

Sad se malotko ili nitko neće sjediti njegova trka i krađe lopte Musiali na rubu šesnaesterca kad je bio jedan na jedan protiv Lunina, piše izvjestitelj Marce za Real i hvali hrvatskog velemajstora