Obavijesti

Sport

Komentari 9

Platini je ugostio Hajdukove čelnike i čestitao 100.rođendan

Platini je ugostio Hajdukove čelnike i čestitao 100.rođendan
7

Iskazali smo želju i volju da vratimo Hajduk na staze stare slave, pohvalili njegovu inicijativu kojom je dana prilika i manjim klubovima da igraju EL, kaže Hrvoje Maleš

VIDEO

Sat vremena trajao je sastanak delegacije Hajduka s predsjednikom UEFA-e u Nyonu na kojem je Michel Platini osim oduševljenja Hajdukovom monografijom, pokazao i iznenađujuće poznavanje klupske povijesti i stanja u hrvatskom nogometu općenito, te čestitao Bijelima 100. rođendan.

Predsjednik Uprave Hrvoje Maleš pri izlasku sa sastanka je rekao:

- Izuzetno sam počašćen i vrlo zadovoljan tijekom sastanka s predsjednikom UEFA-e Platinijem na kojem smo osim o našem Hajduku razgovarali i o stanju u hrvatskom i europskom nogometu. Iskazali smo želju i volju da vratimo Hajduk na staze nekadašnje slave, pohvalili njegovu inicijativu kojom je dana prilika i manjim klubovima da kroz Europsku ligu sudjeluju na velikim nogometnim natjecanjima... Razgovarali smo i o problemima centraliziranosti hrvatskog nogometa, nesrazmjeru među nogometnim klubovima Zapadne i Istočne Europe te smo izrazili potpunu podršku UEFA-inim nastojanja da nogomet nadvalada sve druge interese osim sportskih.

Osim posebno uvezene monografije, predstavnici Hajduka predsjedniku UEFA-e Michelu Platiniju poklonili su i Hajdukovu loptu koja je posebno dizajnirana za 100. godišnjicu kluba, te mu je uručena zahvalnica i za njegov osobni doprinos proslavi Hajdukove stogodišnjice i uspješnom izdanju monografije.

Sastanak je doista vrlo dobro prošao, vrlo smo zadovoljni. Predsjednik Platini je s oduševljenjem primio monografiju „100 godina Hajduka“, bio je vrlo impresioniran sadržajem iste, te je izrazio brojne pohvale autoru. Pohvalio je i naš rad u povodu proslave stogodišnjice i ciljeve u poslovanju kluba te iznijeo čvrstu preporuku da se svi zajedno moramo voditi isključivo sportskim ciljevima pri vođenju nogometnih klubova - izjavio je predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Petroslav Sapunar.

Za autora monografije Juricu Gizdića, posjet sjedištu UEFA-e i uručivanje monografije Michelu Platiniju bio je posebno emotivan trenutak: 

- Izdavanje monografije povodom 100 obljetnice našeg kluba doista je na neki način i vrhunac moje karijere. Kad sam se počeo baviti pisanjem knjiga o Hajduku nisam mogao ni sanjati da ću jednoga dana autorski potpisati Hajdukovu monografiju za koju će predgovor napisati predsjednik Uefe, a pogotovo da ću jedan primjerak iste uručiti Michelu Platiniju! Predsjednik Platini mi je rekao da je obišao sve klubove svijeta, ali da nikada nije dobio ovakvu knjigu, „enciklopediju“ od strane nekog kluba i imao je samo riječi hvale za monografiju „100 godina Hajduka“.

Hajdukovi čelnici ovom su prilikom i pozvali Michela Platinija da posjeti Split prilikom finala EP u futsalu, u siječnju 2012. godine ili u povodu prijateljskog susreta Hajduka na Poljudu s jednim od velikih europskih klubova 13. veljače 2012. godine, te se predsjednik UEFA-e rekao rado odazvati na jedan od navedenih događaja.

Prije povratka u Split koji je planiran u večernjim satima, čelnici kluba će iskoristiti vrijeme za ugovaranje novih poslova na unaprijed dogovorenom sastanku u sjedištu tvrtke SportFive u Ženevi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao