Obavijesti

Sport

Komentari 75

Platini o mitu za Katar: Oni samo žele narušiti moj imidž

Platini o mitu za Katar: Oni samo žele narušiti moj imidž
1

Sarkozy mi nije rekao što da radim. Meni nitko ne govori što da radim. Ponavljam, glasovao sam za Katar jer sam uvjeren kako moramo širiti nogometne horizonte...

VIDEO

Predsjednik krovne europske nogometne organizacije, Michel Platini, odlučno je negirao bilo kakve optužbe koje su iznijeli engleski mediji oko primanja mita za dodjeljivanje domaćinstva Svjetskog prvenstva 2022. Kataru. Kako tvrde engleski mediji, Platini je nakon nekoliko tajnih sastanaka s prvooptuženim Mohamedom Bin Hammamom, primio oko pet milijuna eura da da svoj glas Kataru. Međutim, engleski novinari idu i korak dalje te tvrde kako je na Platinija pritisak vršio i tadašnji francuski predsjednik Nicolas Sarkozy s kojim se našao dan prije glasovanja o domaćinstvu. 

- Takve neutemeljene glasine me uopće ne čude. Nalazimo se u važnom trenutku za budućnost nogometa i takve glasine su tu kako bi se narušio moj imidž. Nalazio sam se s Bin Hammamom? Pa, naravno da sam se nalazio s njim. Obojica smo članovi Izvršnog odbora još od 2002. godine. Želio sam da širimo nogometne horizonte i zato sam glasao za Katar - rekao je Platini te nastavio:

- Nicolas Sarkozy mi nije rekao što da radim. Meni nitko ne govori što da radim. Ponavljam, glasovao sam za Katar jer sam uvjeren kako moramo širiti nogometne horizonte - završio je predsjednik Uefe. 

Širenje horizonata

Podsjetimo, engleski mediji objavili su kako su u posjedu tajnih dokumenata koji dokazuju kako je bivši katarski nogometni dužnosnik, čelnik Azijskog nogometnog saveza te član Izvršnog odbora Fife, Mohamed Bin Hammam, doslovno kupio Svjetsko prvenstvo 2022. godine koje je krovna svjetska nogometna organizacija glasovanjem dodijelila Kataru. 

Sunday Times piše kako je Bin Hammam plaćao velike svote novca na račune dužnosnika Fife koji su glasovali te kako je za sve skupa potrošio 3,7 milijuna eura. Isti list navodi i kako je Bin Hammam navodno uplatio i 1,6 milijuna dolara na račun bivšeg dopredsjednika Fife Jacka Warnera iz Trinidada i Tobaga, od čega 450.000 neposredno prije glasovanja o domaćinu SP-a, razvoj istrage u cijeli slučaj uveo je i Platinija. 

Fifina istraga koju vodi etička komisija na čelu s bivšim američkim uglednim odvjetnikom, Michaelom Garcijom, trebala bi biti dovršena do 9. lipnja, a kako je potpredsjednik Fife, Jim Boyce već najavio, dokaže li se slučaj podmićivanja, moguće je i novo glasovanje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica