Obavijesti

Sport

Komentari 64

Plavi Mjesec je klasa za sebe: El Soudani je igrač za rekorde

Plavi Mjesec je klasa za sebe: El Soudani je igrač za rekorde
1

Hillel El Soudani je svojim golovima ‘načeo’ Folu Esch. Dinamo je u Luksemburgu zabio pet golova u samo 20 minuta i tako oborio rekord star gotovo 46 godina

VIDEO

Soudani? Kad sam ga prvi put gledao na snimkama, bio sam uvjeren da nema šanse da on dođe k nama. Činilo mi se nestvarnim da tako dobar igrač završi u Maksimiru. Pa obično takvi igrači za veći novac završe u jačim klubovima, javio se jučer Kruno Jurčić.

Alžirac je pravi hit. O njemu se priča na ulicama, u kafićima. Drugi gol protiv Fole pravo je malo remek-djelo. Dinamo je, predvođen Alžircem, Foli zabio pet golova u samo 20 minuta i tako je oborio rekord star gotovo 46 godina. Nikad u kraćem razdoblju “modri” nisu zabili više golova. 

Navijače je osvojio, na samom startu sezone definitivno je najbolji igrač “modrih”.

- Moje ime Hillel na arapskom znači Mjesec - pojasnio je nedavno. Samo da se zna...

- Njegovo dovođenje je izvanredan posao. U svakom se potezu vidi koliko on razumije nogomet. Odmah se uklopio u svlačionicu, pravi je pozitivac - dodao je Kruno.

Kako se sporazumijevate sa Soudanijem?

- Ja govorim talijanski, a on ga donekle razumije. Prevoditelji su i Jerko Leko i Duje Čop. Leko pomaže s francuskim, a Čop s portugalskim - kaže Jurčić. 

Soudani je svojim partijama oduševio mnoge. Mogao bi biti jedan od najboljih stranaca koji je ikada došao u Dinamo.

- Vidi se da je klasa. Baš je dojmljiv. Prodoran je, ima potez, a to je jako važno - rekao je najbolji strijelac u povijesti Dinama Igor Cvitanović i dodao:

- Pričekat ćemo još neko vrijeme. Nećemo ga proglasiti najboljim strancem u povijesti. Treba se pokazati i u jačim utakmicama.

Sammir rekorder u broju nastupa

Brazilac s hrvatskom putovnicom apsolutni je rekorder u broju nastupa za Dinamo u Europi. Dres “modrih” nosi već šest godina.

Dudu je u HNL-u zabio čak 34 gola

Još jedan Brazilac s hrvatskom putovnicom. U Dinamu je zabijao kao na traci. Eduardo je u sezoni 2006/2007. zabio 34 gola u HNL-u. To je rekord hrvatskog prvenstva.

Sa sjajnim Vidukom ‘modri’ ušli u elitu

Tri je sezone Dinamo predvođen Vidukom u napadu dominirao u Hrvatskoj. Australac je 1998. bio važna karika momčadi koja je prvi put u povijesti ušla u Ligu prvaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju