Sport

Komentari 1

Plazibat nakon godinu dana opet u ringu: Borit će se na turniru četvorice teškaša...

Plazibat nakon godinu dana opet u ringu: Borit će se na turniru četvorice teškaša...

Hrvat se početkom ovog mjeseca trebao boriti, ali priredba je na kraju otkazana jer je najveća zvijezda ove organizacije, veliki Badr Hari, bio pozitivan na korona virus. Priredba će se na kraju održati 19. prosinca

Tri Hrvata osvojila su K1 turnir u kickboksu, čime se rijetko koja zemlja u svijetu može pohvaliti. Pokojni Branko Cikatić, Mirko Filipović i Antonio Plazibat (26). 

Solinjanin (17-2) je nadolazeća zvijezda svjetskog kickboksa i sada Gloryja, a svoju kvalitetu pokazao je s tri uvjerljive pobjede u najjačoj kickboks organizaciji današnjice. Sada ga čekaju novi izazovi.

Hrvat se početkom ovog mjeseca trebao boriti na Glory 76 priredbi, ali ona je na kraju otkazana jer je najveća zvijezda ove organizacije, veliki Badr Hari, bio pozitivan na korona virus. Marokanac se sada oporavio, u Mike gymu, gdje trenira i naš Antonio, su nastavili s pripremama, a Glory je danas objavio i novi datum priredbe. 

Novi je termin 19. prosinca, a cijela priredba će se održati u studiju i bit će zatvorena za javnost zbog situacije s korona virusom.

Hrvatski borac će se boriti na turniru četvorice teškaša, a mogao bi imati dvije borbe u jednoj večeri. Protivnik u polufinalu bit će mu Francuz Nordine Mahieddine kojeg je već pobijedio sudačkom odlukom u svojoj prvoj borbi u Gloryju. U slučaju da ga opet dobije, u finalu bi se mogao boriti protiv pobjednika meča između Poljaka Arkadiusza Wrzoseka i Nizozemca Levija Rigtersa. Poljak se nalazi samo poziciju iza hrvatskog borca, a njih dvojica su se trebala boriti još ožujku, no sve je na kraju otkazano zbog korone. 

U slučaju dvije pobjede, Antonio će još malo poboljšati svoju poziciji na ljestvici na kojoj je trenutačno peti.

Antoniju (26) se prije više od godinu dana praktički promijenio život. Preselio se u Amsterdam i tesanje njegovih vještina u svoje ruke preuzeo je trener Mike Passenier. Trenira u Mike gymu gdje su stvoreni sjajni borci poput Alistaira Overeema, Gokhana Sakija, Badr Harija, a s velikim Marokancem se i pripremao za Wilnisa. Dobio je Francuza Mahieddinea, slovačkog diva Moznyja i spomenutog veterana Jahfarra Wilnisa. A sada će u prosincu loviti četvrtu i petu pobjedu i to nakon godinu dana pauze.

Na istoj priredbi borit će se i njegov timski kolega Badr Hari kojem će protivnik biti Benjamin Adegbuyi, a pobjednik će dobiti status izazivača za titulu u teškoj kategoriji protiv Rica Verhoevena.

Najčitaniji članci