Obavijesti

Sport

Komentari 7

Plazibat odgovorio prvaku: Glupi Hrvat dolazi po tebe...

Plazibat odgovorio prvaku: Glupi Hrvat dolazi po tebe...

Ovaj tip se bori glupo, baca jake udarce stalno. Ti se pametnije boriš. Ti si jako dobar, puno bolji od njega, govorio je Verhoeven Adegbuyju uoči borbe protiv Plazibata. Glory je sada objavio taj video, a hrvatski borac odmah odgovorio NIzozemcu

Tri Hrvata osvojila su K1 turnir u kickboksu, čime se rijetko koja zemlja u svijetu može pohvaliti. Pokojni Branko Cikatić, Mirko Filipović i Antonio Plazibat (28, 20-4). 

VIDEO

Solinjanin je sadašnjost i budućnost svjetskog kickboksa. U Glory je stigao 2019. godine te u samo nekoliko borbi pokazao da je jedan od najboljih na svijetu. Ima pet pobjeda i jedan poraz i to od Mahieddinea kojeg je svladao u svojoj prvoj borbi. Potvrda njegove klase stigla je u listopadu prošle godine kada je nokautirao Rumunja Benjamina Adegbuyija te pokazao da je spreman za najveće stvari.

Svi čekaju taj sljedeći korak, a to je napad na pojas teške kategorije koji već osam godina drži sjajni Rico Verhoeven. Mijenjali su se izazivači i pokušali ga detronizirati, među njima i Hrvat Mladen Brestovac, ali čudesni Verhoeven je čak deset puta branio titulu. 

No, čini se da se Nizozemac baš i ne boji hrvatskog borca. Štoviše, nije baš da ga i poštuje. Glory je objavio video iz listopada u kojem Verhoeven savjetuje svog velikog prijatelja Adegbuyija uoči borbe protiv Plazibata. 

- Ovaj tip se bori glupo, baca jake udarce stalno. Ti se pametnije boriš. Ti si jako dobar, puno bolji od njega. Trebaš to pokazati - govorio je Verhoeven Rumunju.

Plazibat o potencijalnoj borbi protiv prvaka: Nokautirat ću ga!
Plazibat o potencijalnoj borbi protiv prvaka: Nokautirat ću ga!

Svega dvije runde trebale su Antoniju da začepi usta Verhoevenu. Nokautirao je Adegbuyija i svima pokazao svoju moć.

A nije dugo trebalo čekati ni da odgovori Verhoevenu. 

- Hej, Rico. Dolazim po tebe i imat ću istu taktiku s kojom sam išao na Adegbuyija, samo ću bacati glupe i jake udarce. Ne moraš se brinuti oko drugih stvari jer to je jedino što ću raditi. Samo ću te pitati, kako je tvoj prijatelj prošao s mojom glupom taktikom? Nadam se da ćeš mi pokazati novu razinu kikboksa, isto kako mi je Adegbuyi pokazao. Ne trebaš se brinuti, glupi Hrvat dolazi po tebe - napisao je Plazibat.

Već sada frcaju iskre između ovog dvojca, a ne sumnjamo da će to biti spektakl u ringu. Vjerojatno nešto najbolje što svjetski kickboks može ponuditi u ovome trenutku.

I dalje nema naznaka kada će se i hoće li njih dvojica boriti. Verhoeven je u listopadu trebao braniti pojas protiv Alistaira Overeema koji je na koncu predao zbog ozljede. Hoće li mu Glory dati drugu šansu ili će Plazibat biti taj koji će pokušati srušiti Rica, vidjet ćemo uskoro.