Obavijesti

Sport

Komentari 16

Plenković mu čestitao, Tucak poručio: Ponosan i prazan! A ni muha se neće čuti u svlačionici

Plenković mu čestitao, Tucak poručio: Ponosan i prazan! A ni muha se neće čuti u svlačionici

Znao sam da igramo protiv rezervnog njihova tima, ali nemaju rezervni tim. Oni su kao Francuska u rukometu, impresionirali su me, ali nisu mogli pobijediti, kazao je Ivica Tucak

VIDEO

Ivica Tucak mirno je podnio pobjedu u još jednoj velikoj utakmici na klupi hrvatske vaterpolske reprezentacije. "Barakude" su drugi put zaredom u finalu na domaćem bazenu, Mađarska je pala 11-8. Među čestitarima je u prvom redu bio i premijer Andrej Plenković, koji je čestitao izborniku.

- Strašno sam sretan i ponosan nakon ove utakmice, i prazan. Stresno je bilo, strašan rezultat hrvatskog vaterpola i sporta. Ostaje napraviti taj zadnji korak i obraniti titulu u našoj zemlji. U ovako veličanstvenom ambijentu te će se slike valjda vrtjeti cijelog života - kazao je Tucak za HTV.

POGLEDAJTE VIDEO: Policija ne pušta ljude s ulaznicama na vaterpolo

Pokretanje videa...

previše karata za vaterpolo 00:35

- Vidjeli ste koliko je Mađarska opasna. Znao sam da igramo protiv rezervnog njihova tima, ali nemaju rezervni tim. Oni su kao Francuska u rukometu, impresionirali su me, ali nisu oni mogli doći do pobjede. Curili smo s igračem manje, ali sve skupa je bilo baš lijepo - dodao je.

Opet se istaknula širina kadra Hrvatske, osam igrača bili su strijelci.

- Da, od prvog trenutka gajimo kolektiv i zajedničku igru u kojoj će nekad iskočiti jedan, drugi, treći. Ali nikad ne smije jedan iskočiti, zajedno gubimo i dobivamo. Sad se treba odmoriti i pokušati napraviti zadnji korak. Vjerujem da imamo dobre šanse.

'Španjolci su možda najbolji na svijetu, ali...'

Što će mijenjati u odnosu na prvu utakmicu protiv Španjolske, koja nas čeka u finalu? Na otvaranju smo ih dobili u Dubrovniku na peterce.

- Dobro ćemo analizirati prvu utakmicu, već i jesmo, ali smo bili fokusirani na iduću. Vidio sam ih protiv Italije, možda su najbolji na svijetu, ali vjerujem da ih možemo pobijediti, vjerovao sam uvijek.

Zagreb: Hrvatska svladala Mađarsku i odlazi u finale Europskog prvenstva u vaterpolu

Kako smiriti euforiju?

- Ući ćemo u svlačionicu, neće se čuti muha kao što nije protiv Grčke. Ovi momci znaju da nema plakanja ni velike euforije, povlačimo se u svoj bunker, hotel, malo ćemo uživati. Ali od sutra je fokus na finalu Europskog prvenstva.

Atmosfera uz bazen bila je sjajna, doduše ne i kraj bazena jer stotine ljudi s ulaznicom nisu mogli unutra. Izbornik tu informaciju, doduše, nije znao.

- Slika iz Zagreba ide u cijelu Europu i svijet, korektno navijanje i to me čini posebno sretnim - zaključio je Tucak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju