Obavijesti

Sport

Komentari 0

'Plesao sam breakdance i svirao gitaru, a sada ulazim u ring! Susjed Soldić mi daje savjete...'

'Plesao sam breakdance i svirao gitaru, a sada ulazim u ring! Susjed Soldić mi daje savjete...'
4

"Moja majka je iz sela u BiH iz kojeg je i Soldić. Svoju snagu pripisujem genima. Soldić mi je rekao da ne odustajem i da će rezultat doći. Volio bih jednog dana trenirati s njim"

VIDEO

MMA scena u Hrvatskoj nikada nije bila jača. Sve češće se organiziraju eventi i traže se borci koji će biti krenuti profesionalnim putem u ovom sve popularnijem sportu. Borci u MMA ulaze iz raznih borilačkih sportova. Tajlandski boks, Kikboks i boks sportovi su koji dominiraju u stojci, dok su hrvanje, jiujitsu i grappling sportovi koji će u MMA dominirati u parteru.

Jedan od onih koji ulaze u MMA iz sportova u parteru je i Marin Oršolić (21). Grapplingom i Jiu-jitsuom se bavi tek nešto manje od dvije godine, ali nije svoju karijeru počeo u parteru, ali ni u ringu.

- Cijeli život sam se bavio sportom. Trenirao sam tekvando, breakdance i svirao gitaru, a zatim sam prešao na nogomet. Nakon toga sam počeo se baviti grapplingom u klubu kod Nene Alilovića. Nakon toga sam prešao u klub Old Lion u kojem sam s Igorom Mihaljevićem radio na stojci, dok sam Danijelom Laušem radio parter. Tamo sam prešao jer sam želio više napredovati i imati više treninga. Tamo sam trenirao svaki dan. Nakon toga sam prešao u sadašnji klub i cilj mi je što više napredovati.

VIDEO Nožem nasrnuo na MMA borca. Pogledajte što mu je bilo
VIDEO Nožem nasrnuo na MMA borca. Pogledajte što mu je bilo

Marin je u svijetu grapplinga na glasu kao veliki potencijal, a s obzirom na to koliko se dugo bavi grapplingom, ostvaruje ozbiljne rezultate i svim zagorčava život. 

- Čim sam se počeo baviti grapplingom htio sam se boriti u MMA. Prošle godine sam na eventu Noć gladijatora odradio grappling borbu, izgubio i vidio da ima puno prostora za napredak. Nakon toga sam se borio u jednoj od najvećih europskih grappling organizacija i tamo sam bio najmlađi natjecatelj. U prvenstvu Hrvatske sam od višestrukog prvaka Hrvatske izgubio na bodove.Volim grappling, ali od početka sam se htio natjecati u MMA.

Sada je dobio priliku. Imao je Marin i odličnog uzora za ulazak u svijet MMA. 

- Nekoliko godina aktivno pratim MMA, pogotovo one manje poznate organizacije, one ispod UFC-a. Uvijek sam gledao svog susjeda Roberta Soldića kako se bori i on mi je uvijek bio uzor. Iz istog smo mjesta u BiH, kuće su nam udaljene nekoliko metara. On mi je rekao da se ne predajem i da će uspjeh doći. Sve gene i fizički snagu pripisujem genima. Jednog dana želim trenirati s njim - rekao nam je Marin i nastavio:

- Volim ovaj sport, živim ovaj sport, stalno pričam s ljudima o tome i u dvorani sam dva puta na dan. 

Marin će svoju premijeru imati u petak na Noći gladijatora u Karlovcu. 

- Ovo mi je prva borba u MMA. Do sada sam sve radio odvojeno, a zadnja 3 mjeseca se bavim MMA. Ovo je bila moja želja i moj cilj. Nisam nervozan jer imam svoj cilj. Volim svoje trenere i kada imam takve ljude u kutu sve je lakše. Željko Sedlovski je glavni trener, a uz mene će biti i Stipe Brčić koji je legenda kluba i profesionalni borac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju