Obavijesti

Sport

Komentari 15

Pletikosa: Ne smijemo upasti u grčku zamku kontranapada...

Pletikosa: Ne smijemo upasti u grčku zamku kontranapada...
1

Najveći dio ove momčadi, na čelu s Modrićem, Kranjčarom i Ćorlukom, u najboljim je godinama. Imamo momčad koja može igrati protiv bilo koga, kaže Pletikosa

VIDEO

Dolaskom Stipe Pletikose (32) ruski Rostov se preporodio. U šest utakmica dignuo se s predzadnjeg na deseto mjesto, a Stipe je triput bio igrač utakmice.

- Dobre obrane me vesele, no još više me veseli što je momčad dobila samopouzdanje. Bit ćemo samo još bolji - uvjerena je hrvatska “jedinica”.

Protiv Grčke bit će na golu Hrvatske 86. put i izjednačiti se s Darijom Srnom. Više nastupa u “kockastom” imaju samo Šimić (100) i Šimunić (88).

- Ne opterećujem se brojkama, važnije mi je što sam svih tih 12 godina uživao povjerenje svih izbornika. Čini mi se da je istina kad kažu da su golmani kao vino. Što stariji, to bolji - samouvjeren je Stipe.

Branio je na SP-ima 2002. i 2006., ali prošlo ljeto imao je priliku za odmor. Hrvatska nije bila u Južnoafričkoj Republici. Na Euro sad mora otići.

- Najveći dio ove momčadi, na čelu s Modrićem, Kranjčarom i Ćorlukom, u najboljim je godinama. Uz nas nekoliko starijih i mlađe koji dolaze imamo momčad koja može igrati protiv bilo koga. Baš kao i “vatreni” 1998. Propustili smo SP, sad je vrijeme da se iskupimo pravim rezultatom na Euru - rekao je Pletikosa.

No prvo treba “riješiti” Grčku. U Pireju je i bod dovoljan, pobjeda nad Latvijom u Rijeci vodila bi na Euro.

- Bilo bi pogubno uoči Grčke razmišljati o Latviji - kaže Stipe.

- Discipliniranom igrom, bez puno pogrešaka, možemo do cilja. Moramo pogreške svesti na minimum. Grci su postali prvaci Europe tako da su iskoristili pogreške protivnika te zabijali iz kontranapada ili prekida. Ne smijemo dopustiti da upadnemo u tu zamku - zaključio je 32-godišnji Pletikosa.

Zašto je vijest samo kad primim tri gola?

Iako je uvijek u kadru reprezentacije, Stipu Pletikosu često prate i brojni upitnici.

- Već sam se naviknuo Kad sam igrač kola, to nije vijest. Vijest je jedino kad primim tri gola, bez obzira bio kriv ili ne. Ali ne opterećujem se. Više nas cijene vani nego kod kuće - rekao je Stipe. Ekskluzivni intervju pročitajte u današenjem izdanju Maxa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 15

VIDEO

Hrgović nakon poraza: 'Ovako se ne mogu povući. Još jednom ću na put prema svjetskoj tituli'
VRATIO SE U ZAGREB

Hrgović nakon poraza: 'Ovako se ne mogu povući. Još jednom ću na put prema svjetskoj tituli'

I dalje mislim da sam izgubio od lošijeg borca. Nisam izgubio prekidom, već zbog puknute arkade. U trenutku prekida vodio sam 4-3 u rundama. Kako se osjećam, najradije više nikad ne bih boksao, objasnio je Hrgović

Hrvatska - Sjeverna Makedonija 3-0: Majer briljirao, prvijenac Marca Pašalića  za 'vatrene'
USPJEŠAN PRVI TEST

Hrvatska - Sjeverna Makedonija 3-0: Majer briljirao, prvijenac Marca Pašalića za 'vatrene'

Lovro Majer zabio je dva gola (10', 45') za pobjedu 'vatrenih' u prvoj pripremnoj utakmici za Euro. Marco Pašalić postavio je konačnih 3-0 prvim golom za hrvatsku reprezentaciju pred 8030 gledatelja na Rujevici
VIDEO Pogledajte crveni karton zbog kojeg je gazda Zrinskog raspalio po HNS-u i sucu Joviću
SAŽETAK: ZRINSKI - ŠIBENIK 0-2

VIDEO Pogledajte crveni karton zbog kojeg je gazda Zrinskog raspalio po HNS-u i sucu Joviću

OSIJEK - Šibenik je slavio 2-0 na vrućem gostovanju u Osijeku kod Zrinskog te u izravnom dvoboju izborio povratak u HNL nakon samo jedne sezone u drugoj ligi. Susret je sudio Fran Jović, koji je u prvom poluvremenu dosudio penal za Šibenik pa isključio krilnog igrača Zrinskog Petra Korova. U obje situacije sudjelovao je Korov, a nakon susreta predsjednik Zrinskog Ivan Komak rekao je da će tražiti Jovićevo izuzeće. Obrušio se i na HNS.