Obavijesti

Sport

Komentari 33

Pljuvali ga, a danas za Girouda odlaze u svetišta i plaćaju mise

Pljuvali ga, a danas za Girouda odlaze u svetišta i plaćaju mise
1

FRANCUSKA VS NJEMAČKA ‘Galski pijetlovi’ od 1958. Nijemce nisu pobijedili na nekom velikom natjecanju, a u studenome su Francuzi i Nijemci zbog terorističkih napada noć proveli na Stade de Franceu

VIDEO

Francuski navijači u rujnu su izviždali i izvrijeđali Oliviera Girouda nakon prijateljske utakmice sa Srbijom. Danas odlaze u svetišta i mole se da njihov napadač bude spreman za Njemačku.

Bez Girouda, govore Francuzi, Njemačka večeras u Marseilleu ne može pasti (21 sat). Od te grozne večeri protiv Srbije Giroud je zabio 10 golova u idućih 11 utakmica za Francusku. Na Euru je utrpao tri, no zbog ozljede koljena upitan je za polufinalni dvoboj. Bez njega su “Galski pijetlovi” ozbiljno oslabljeni jer su ostali samo na Andre-Pierreu Gignacu.

Nijemci su ipak u većim problemima, zbog ozljeda nema Khedire i Gomeza te Hummelsa zbog kartona, a upitan je i Schweinsteiger.

- Gomez će mi najviše nedostajati, on bi Francuzima zadavao brojne probleme - rekao je njemački izbornik Joachim Löw.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Francuzi nisu Njemačku na velikim natjecanjima pobijedili od 1958. Na tom SP-u Francuzi su pobijedili 6-3 u utakmici za treće mjesto, a četiri gola zabio je Fontaine.

Najpoznatiji njihov međusobni susret je onaj sa SP-a 1982. Francuzi su u produžecima vodili 3-1, no Nijemci su pobijedili na penale.

- Taj poraz me i danas boli i ne mogu ga izbaciti iz glave - rekao je Platini.

Današnje Francuze to ne trebe zabrinjavati jer je u vrijeme te utakmice od današnjih reprezentativaca rođen bio samo Evra, imao je tek godinu dana. Zadnji put su igrali 13. studenoga 2015., istu večer kad je bio veliki teroristički napad u Parizu u kojem je živote izgubilo 130 ljudi. Tri bombaša su pokušala ući i na Stade de France, no nisu uspjeli.

Tijekom utakmice čule su se detonacije, a ispred stadiona je ubijena jedna osoba. Njemački i francuski igrači su tu noć proveli na stadionu spavajući na madracima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna