Sport

Komentari 13

Pobijedila rak kostiju pa srebro s OI-a prodala za bolesno dijete

Pobijedila rak kostiju pa srebro s OI-a prodala za bolesno dijete

Pravu vrijednost medalje zadržat ću u srcu. Medalja je samo predmet, ali nekome drugome može puno pomoći. Može spasiti nečiji život umjesto da skuplja prašinu, rekla je Maria Andrejczyk (25)

Poljska bacačica koplja Maria Andrejczyk (25) na Olimpijske igre u Tokiju stigla je s trećim rezultatom svih vremena. Sjajna kopljašica bila je istaknuti favorit za zlato, no na koncu je ponijela srebrnu medalju iza Kineskinje Liu.

Athletics - Women

Unatoč svemu, Andrejczyk je ostvarila sjajan uspjeh. Bila je iznimno zadovoljna stečenim srebrom jer ne osvaja se svaki dan odličje tolike važnosti.

Brojni sportaši, među kojima atletičari svakako prednjače, često ističu kako su Olimpijske igre najveća smotra i dostignuće u životu sportaša, makar poosvajali silna svjetska ili kontinentalna odličja. Igre su posebna stvar pa je djelo Poljakinje nakon povratka u domovinu zbog toga još više dobilo na važnosti.

Athletics - Women

Odlučila je prodati srebro iz Tokija u humanitarne svrhe. Olimpijsku medalju dala je za nečije zdravlje i pokazala veliko humano srce. Individualno, bila joj najvrjednije postignuće u karijeri jer osim nje osvojila je 'tek' europsko juniorsko zlato 2015. godine.

Da je medalja ipak samo predmet pokazala je gestom kojom je skupila 44 tisuće eura na aukciji, a koje su, potom, utrošene u liječenje malenog Miloszeka, dečkića s teškim srčanim problemima.

- Pravu vrijednost medalje zadržat ću u srcu. Medalja je samo predmet, ali nekome drugome može puno pomoći. Može spasiti nečiji život umjesto da skuplja prašinu. Tako sam ju odlučila staviti na aukciju - rekla je srebrna, ali ipak zlatna Andrejczyk, koja je novac uplatila Miloszekovim roditeljima.

Malenog Poljaka čeka teška operacija srca u SAD-u, a roditeljima je svaki euro dobrodošao.

Athletics - Women

Andrejczyk je i sama prošla tragediju. Prije tri godine vodila je bitku života kada joj je dijagnosticiran osteosarkom, zloćudni tumor kostiju zbog kojeg je prošla kemoterapiju pa operaciju, a potom se ponovno liječila kemoterapijom.

Mučni period života ostavila je iza sebe s pobjedničkim osmijehom na licu. S duhom prave sportašice. A onda je nekome drugome odlučila spasiti život. Jer dobro se dobrim vraća.

Najčitaniji članci