Obavijesti

Sport

Komentari 295

Đoković prvi tenisač svijeta: O ovome sam sanjao kao dijete

Đoković prvi tenisač svijeta: O ovome sam sanjao kao dijete
15

Srpski tenisač Novak Đoković je sa 7-6(4), 6-2, 6-7(9), 6-3 pobijedio Jo-Wilfreda Tsongu, plasirao se u finale Wimbledona te će od ponedjeljka biti prvi igrač svijeta!

VIDEO

Jo-Wilfried Tsonga nije uspio napraviti još jedan preokret u Wimbledonu. U polufinalu ga je sa 7-6(4), 6-2, 6-7(9), 6-3 pobijedio srpski tenisač Novak Đoković koji će, neovisno o ishodu finala, od ponedjeljka biti prvi igrač svijeta!

Tsonga je u četvrtfinalu pobijedio Rogera Federera nakon što je gubio s 2-0 u setovima, a kad je protiv Đokovića u trećem setu dvaput vraćao break i spasio dvije meč-lopte, činilo se da je spreman za novu senzaciju. Od toga na koncu ipak nije bilo ništa, Đoković je već u drugom gemu četvrtog seta napravio novi break, ukupno svoj šesti u meču, i sačuvao prednost do kraja.

Cijeli sam život radio za ovo. Sanjao sam o ovome

Francuski tenisač, 19. na ATP-ovoj ljestvici, bolje je otvorio meč. Već je u prvom gemu oduzeo servis suparniku i držao prednost sve do desetog gema kad je servirao za prvi set. Đoković je poveo s 40-0, Tsonga se vratio na 40-40, ali do set-lopte nije došao. Drugi igrač svijeta je napravio break i u tie-breaku pa pospremio set u džep.

U drugom setu nije bilo neizvjesnosti, s dva nova breaka Srbin je došao korak do pobjede, no na kraju je taj korak ipak bio duži nego što je mislio.Nakon dva breaka sa svake strane uporni Francuz je ipak izborio tie-break, u kojem je kod 5-6 i 7-8 spasio meč-lopte i odveo dvoboj u četvrti set, ali to je ipak bilo sve.

- Ovo je nedvojbeno jedan od najvažnijih dosega u mome životu. Kad znate da ćete biti najbolji na svijetu i kad ulazite u finale najdražeg turnira, onda je to nešto posebno. Rafael Nadal i Roger Federer su nevjerojatno konstantni u svojim uspjesima i toliko dominanti posljednjih godina. Ne daju vam puno šanse da postanete prvi igrač svijeta. Očito smijete izgubiti samo jedan meč u sedam mjeseci da vam to uspije. A ako to možete, onda svaka čast. Proslavit ću ovaj uspjeh i malo se odmoriti, ali ostao mi je još jedan meč. Cijeli sam život radio za ovo. Sanjao sam o ovome otkad sam počeo igrati tenis kao četverogodišnjak - rekao je Đoković.

Bio je ovo osmi međusobni meč ove dvojice i tek treća Đokovićeva pobjeda. No, ona mu je donijela prvi finale Wimbledona u karijeri, a u njemu će se boriti za svoj treći naslov na Grand Slam turnirima, nakon trijumfa na Australian Openu 2007. i ove godine. Srbin, koji ove godine ima 47 pobjeda i samo jedan poraz, preuzet će i svjetski "broj 1" s kojeg će svrgnuti Rafaela Nadala, čak i u slučaju da Španjolac obrani naslov u All England Clubu.

Nadal ugasio nade Britanaca

Rafael Nadal produljio je agoniju Britanaca koji već 75 godina čekaju svog pobjednika Wimbledona. Mislili su da će im radost ove godine donijeti Andy Murray, ali Nadal je u polufinalu Wimbledona pobijedio Škota sa 5-7, 6-2, 6-2, 6-4...

Nadal je peti put uzastopno došao do finala u All England Clubu, ako ne računamo 2009. godinu kada zbog ozljede nije ni igrao Wimbledon. Prošle je, pak, godine u finalu bio bolji od Tomaša Berdycha. Nadal vodi protiv Đokovića sa 16-11 u pobjedama u međusobnim mečevima, ali Srbin je slavio u zadnja četiri dvoboja, sve u finalima Masters 1000 turnira ove godine.

Murray je tijekom prvoga seta u petak izgledao kao tenisač koji je sposoban stati na put Nadalu. Nije pružio Španjolcu nijednu priliku za break, a svoju je realizirao u 12. gemu i osvojio set. No, kod 2-2 u drugom setu Španjolac je napokon došao do šanse za break, uspješno ju je realizirao i tad se stanje na terenu potpuno promijenilo. Nadal je počeo igrati sjajno i ostavljati Murrayju vrlo malo prilika.

U sedmom je gemu došao do još jednog breaka i lako osvojio drugi set, a sličan se scenarij ponovio u trećem. 

Prvi gem četvrtog seta donio je Nadalu novi break i definitivno mu otvorio put ka pobjedi. Murray je u četvrtom gemu imao dvije prilike za vraćanje nade, nije ih iskoristio i bio je to praktički kraj. Nakon tri sata igre Nadal je došao do 12. pobjede u 16. meču protiv Škota i u nedjelju će loviti svoj već 11. naslov na Grand Slam turnirima.

Wimbledon, tenisači, polufinale:

Đoković (2) – Tsonga (12) 7-6(4), 6-2, 6-7(9), 6-3

Nadal (1) – Murray (4) 5-7, 6-2, 6-2, 6-4

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 295
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve