Obavijesti

Sport

Komentari 252

Dinamo je dominirao u derbiju: Subašić spriječio katastrofu...

Dinamo je dominirao u derbiju: Subašić spriječio katastrofu...
12

U 22. kolu HNL-a na Maksimiru Dinamo je pobijedio Hajduk 2-0 golovima Milana Badelja i Fatosa Beqiraja. Dinamo je bio bolji i mogao je slaviti i većom razlikom

VIDEO

Danijel Subašić čuda je radio na golu Hajduka i samo zahvaljujući njemu Dinamo nije pregazio najvećeg rivala. Trener Splićana došao se u Maksimir "kockati" i izgubio. Hajduk se došao nadigravati, jer mu ništa drugo nije ni preostalo. Ofenzivna postava bila je ono čemu se nadao Vahid Halilhodžić. Mudro je na desni bok postavio Tomečaka, Cufrea je stavio da mu čuva leđa i Hajduk je od početka imao velike probleme. Od prve minute Splićani su bili u podređenom položaju. U prvih 45 minuta nisu ni zapucali u okvir gola. Dinamo je, s druge strane, imao nekoliko sjajnih prilika i pravo je čudo kako je na semaforu bilo samo 1-0. 

A taj prvi gol bio je pravo remek djelo Dinamovog veznjaka Milana Badelja. Nakon brojnih lopti koje je Subašić "skinuo" dinamovcima, ovu nije mogao. Ibanez je nabacio iz kornera, a Badelj je iz prve potegao i skinuo paučinu iz Subašićevog lijevog kuta. Prekrasan gol Dinamovog veznjaka.

Hajduk je bio potpuno izgubljen. Da stvar bude gora, Vučević je izgubio i kapetana Srđana Andrića koji je morao izaći pred kraj prvog dijela nakon oštrog starta Leandra Cufrea. Bez svog kapetana Splićani su nalikovali na brod koji tone. Nakon prvog dijela pravo je osvježenje bio i podatak da su igrači obje momčadi napravili samo 13 prekršaja.

 U drugom dijelu Dinamo je nastavio s dominacijom. Subašić je ponovno čuda radio, ali nije mogao ništa kod Beqirajevog gola. Sjajno nabacivanje odličnog Ivana Tomečaka Beqiraj je s 10 metara glavom zakucao u Subašićev gol. 

Nakon toga uslijedila je Dinamova opsada. Treći gol visio je u zraku. Morales, Badelj, Tomečak, Sylvestr... No lopta nije htjela u gol. Splićani su gubili strpljenje, a sve je eskaliralo crvenim kartonom Ahmadu Sharbiniju nakon brutalnog starta na  Cufreu.

Hajduk može biti sretan što je izgubio sa samo dva gola, jer Splićani su zahvaljujući sjajnom Danijelu Subašiću na golu izbjegli pravu katastrofu. Dinamo je pobjedom otišao na plus osam i na korak je od šestog uzastopnog naslova prvaka Hrvatske. 

LIVE

93' Gotova je utakmica. Dinamo je zasluženo slavio!

90' Igrat će se još tri minute. Tomasov je bio blizu gola, ali Kelava je bio koncentriran. S druge strane prijeti Rukavina koji je ušao u igru, no nije uspio zabiti. 

87' Hajduk je počeo prijetiti, a Dinamo se malo opustio pred kraj utakmice.

83' Crveni karton za Ahmada Sharbinija! Brutalno je startao Hajdukov igrač na Cufrea i sudac mu je zasluženo dodijelio crveni karton i poslao ga van.

74' Opsada Hajdukovog gola! Dinamo je navalio na Subašića, sve sijeva kraj gola. Hajduk je pred teškim porazom u Maksimiru.

71' Tomečak je ponovno u šansi. Sjajno je prošao na dodavanje Moralesa, došao je pred Subašića, no Hajdukov golman ponovno čudesno brani.

69' Gol za Dinamo! 2-0! Fatos Beqiraj zabio je svoj šesi gol ove sezone. Tomečak je odlično ubacio, a Beqiraj je s 10 metara zabio glavom kraj čudesnog Danijela Subašića koji je obranio mnogo toga u današnjoj utakmici. Vučević se kockao i nije dobio. Stavio je trojicu iza, a to je otvorilo jako puno prostora za Dinamove igrače. 

67' Sammir daje sjajnu loptu Tomečaku, Subašić izlazi s gola i sjajno brani. Hajdukov golman u najboljem je izdanju ove sezone.

66' Ljubičić je zaprijetio izdaleka. No otišlo je preko gola.

64' Tomečak je sjajno prošao u kontru, nije uspio proći zadnjeg igrača Hajduka, no lopta se odbila do Sammira koji sa 16 metara nije uspio zabiti u prazan gol!

60' Hajduk se budi. Dobro je Ljubičić dao Ahmadu Sharbiniju, a Kelava njegov šut brani teškom mukom jer je netko od Dinamovih igrača skrenuo loptu.

58' Osmi korner Dinama. Sammir ga je iznudio sjajnim driblingom. Skočio je Ademi, no otišlo je to preko gola. Ubrzo i deveti korner nakon što je Beqirajev šut blokirao netko od igrača Hajduka.

55' Hajduk prijeti. Vukušić je bio blizu, no samo korner. Hajduk izgleda malo bolje prema naprijed nego u prvom dijelu, no ostavljaju Splićani dosta prostora otraga.

53' Morales je bio sam pred Subašićem! Sjajno je izvrtio pola obrane, no Subašić je nekako uspio obraniti Čileancu s dva metra. Morales je na malom prostoru fenomenalno predriblao dvojicu, no nije bio koncentriran.

50' Dinamo je sjajno povukao kontru, Morales je dao Tomečaku, no ovaj je pucao točno u Subašića. Dinamo je opet preuzeo kontrolu. 

49' Hajduk je uputio prvi udarac u okvir Dinamovog gola. Pucao je Vukušić, ali Kelava nije imao nikakvih problema s tom loptom.

48' Tomečak je uzeo loptu nespretnom Buljatu, ovaj ga je srušio, no sudac se nije odlučio na penal iako su dinamovci žestoko prosvjedovali.

47' Anas Sharbini je dodao bratu, ali nije se Ahmad dobro snašao. Hajduk je krenuo malo ozbiljnije u utakmicu.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Hajduk će morati nastaviti bez Srđana Andrića koji je izgleda ozlijeđen nakon Cufreovog starta. U igru je ušao i Mario Brkljača koji je zamijenio Barišića u zadnjoj liniji. Kako je Brkljača veznjak, izgleda da će Hajduk pokušati igrati s trojicom iza.

45' Igraju se posljednje sekunde prvog dijela. Hajduk ima slobodnjak na sjajnoj poziciji. Pucao je Trebotić, no u blok. Prije tog slobodnog udarca Srđan Andrić morao je izaći s terena. Zamijenio ga je Marin Ljubičić. Gotovo je prvo poluvrijeme.

42' Sada velika prilika za Hajduk. Pogrešno je istrčao Kelava, uklizao ispred Vukušića, a lopta se odbila do Oremuša. Nije uspio Hajdukov igrač pogoditi prazan gol. Bila je to jedina prilika Hajduka u prvih 45 minuta.

40' Hajduk još uvijek nije povezao svoje redove. Nisu napravili niti jednu akciju iz koje bi eventualno zaprijetili zasad nezaposlenom Ivanu Kelavi.

39' Beqiraj je projurio kraj Vejića kao brzi vlak, ovaj ga je morao srušiti. Sammir je iz slobodnjaka nabacio na drugu stativu, no ovoga puta Suibašić nije imao posla.

37' Tomečak je sjajno ušao u prazan prostor, prevario je svog braniča i pucao, no Subašić je još jednom spasio Hajduk. U nastavku akcije Beqiraj je iskosa pucao prema praznom golu. No bila je to jako teška situacija.

33' Sad je Hajduk prešao na Dinamovu polovicu. Nakon nekoliko pokušaja organiziranog napada Splićani su iznudili korner, no nisu uspjeli zaprijetiti. Cufre je dobio žuti karton zbog opasnog starta nad Srđanom Andrićem.

30' Pola sata igre prošlo je na Maksimiru. Lijepa atmosfera, Dinamo vodi 1-0, a Hajduk sve više počinje pokazivati želju za igrom. Vukušić je u dva navrata vješto izbjegao zaleđe. No Hajduk to nije uspio iskoristiti.

29' Mirko Oremuš lijepo se riješio Ibaneza i pucao prema golu, no lopta je otišla daleko iznad gola.

25' Nastavlja se pritisak Dinama. I dalje na terenu igra samo jedna momčad. Hajduk izgleda blijedo i izgubljeno.

23' Prekrasan gol Milana Badelja! Korner je izveo Lucho Ibanez. Dinamov veznjak loptu je zahvatio iz prve i poslao je u lijevi gornji kut Hajdukovog golmana Danijela Subašića koji ovoga puta zaista nije mogao ništa. Bio je to četvrti gol Milana Badelja ove sezone.

22' Opet pritišće Dinamo. Izgleda da "modri" vrlo lako prelaze u fazu napada. 

20' Dinamo nije uspio opasnije zaprijetiti nakon onih prilika na početku. Hajduk nije došao ni blizu Dinamovog gola. No Splićani sada bolje kontroliraju loptu iako i dalje na terenu igra samo jedna momčad.

15' Badelj je nakon starta s leđa dobio žuti karton. Splićani su se malo pribrali od furioznog početka "modrih".

13' Prvi faul na utakmici! Ako se pogledaju neki raniji derbiji, u ovo vrijeme znalo je biti i preko 10-ak faulova.

11' Dinamo kratkim pasevima izluđuje Hajdukov vezni red i obranu. Ispadaju 'bili' kao početnici. Iz jedne takve akcije Morales je tukao sa 16 metara, no samo u blok. S druge strane, Hajduk je zaprijetio preko Vukušića koji je tražio Ahmada Sharbinija u kaznenom prostoru. No Barbarić je dobro reagirao.

10' Prvih deset minuta proteklo je u znaku Dinama. Imali su "modri" nekoliko sjajnih prilika, no Danijel Subašić u odličnoj je formi. Hajduk je izašao na teren potpuno izgubljeno. Tek nakon 10 minuta uspostavili su kakvu takvu igru. Imali su i prvi korner na utakmici. No od toga nije bilo ništa.

5' Hajduk ne može do lopte. Dinamo je u prvih pet minuta trebao već voditi 2-0. Hajduk izgleda potpuno izgubljeno. 

4' Subašić ponovno spašava Hajduk! Tomečak je sjajnio uletio, pucao s 11 metara,  ali splitski golman je ponovno na visini zadatka.

3' Nevjerojatno što je promašio Sammir! Sjajno se oslobodio Beqiraj, prevario je Buljata, pucao, a lopta se odbila do Sammira. Brazilac je promašio sa samo dva metra. Treba pohvaliti i odličnu reakciju Subašića na golu Hajduka. Nakon kornera nije bilo uzbuđenja.

1' Počeo je 58. derbi na maksimirskom travnjaku koji više nalikuje na oranice nego na teren jednog prvoligaškog kluba. Na tribinama se sakupilo oko 12.000 navijača. 

POSTAVE:

Dinamo: (4-2-3-1) Kelava - Cufre, Barbarić, Tonel, Ibanez - Badelj, Ademi - Tomečak, Sammir, Morales - Beqiraj

Hajduk: (4-4-2) Subašić - Maloča, Vejić, Buljat, Barišić - Oremuš, Andrić, Trebotić, An. Sharbini - Vukušić, Ah. Sharbini

U 22. kolu HNL-a Dinamo i Hajduk odigrat će 58. derbi. Dosad je Dinamo slavio 23 puta, u 20 utakmica je bio bolji Hajduk, dok je 14 puta nije bilo pobjednika. Posljednji put Hajduk je na Maksimiru slavio prije gotovo tri godine, u rujnu 2008. Goran Vučević je nadmudrio Branka Ivankovića, Hajduk je golovima Drage Gabrića i Senijada Ibričića slavio 2:0.

U momčadi Hajduka koja je u rujnu 2008 posljednji put slavila na Maksimiru su samo trojica, Subašić, Andrić i Tičinović koji nije u prvih 11 na Maksimiru. U Dinamu taj poraz pamte Ibanez, Bišćan, Chago, Badelj, Sammir i Morales, a Vaha je od njih u sastav uvrstio četvoricu, Ibaneza, Badelja, Sammira i Moralesa.

Na Maksimiru se očekuje oko 15.000 navijača, a teško da će vidjeti mnogo golova. Jer u zadnjih pet derbija Dinama i Hajduka pala su samo četiri gola...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 252
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju