Obavijesti

Sport

Komentari 2

Pobjeda protiv Rusije donijela Hrvatskoj Italiju u četvrtfinalu

Pobjeda protiv Rusije donijela Hrvatskoj Italiju u četvrtfinalu

Samo iz ovakvih utakmica možemo stvoriti pravu momčad. Bitno je da smo po tko zna koji put ponovo dobro reagirali, da ne gubimo glavu. Svakako imamo puno za raditi i korigirati, rekao je izbornik Ivica Tucak

VIDEO

Tri četvrtine opet je izgledalo - vrlo loše. Onda su Hrvati upalili motore i još jednom spriječili radovanje Rusa. Ne ni izblizu onakvog karaktera kao prije godinu dana u Rotterdamu, kada smo odlučivali o Olimpijskim igrama, ali Hrvatska je u drugoj utakmici skupine (i zadnjoj) Svjetske lige pokazala karakter kada je gubila 5-9 i sa šest golova zaredom završila dvoboj na bazenu Mladosti.

Hrvatska velikim preokretom izborila završnicu Svjetske lige
Hrvatska velikim preokretom izborila završnicu Svjetske lige

- Imamo još puno stvari za popraviti, no ponavljam, ovo je momčad koja se tek stvara, ekipa koja mora puno učiti i imati čim više ovakvih utakmica. Samo iz ovakvih utakmica možemo stvoriti pravu momčad. Bitno je da smo po tko zna koji put ponovo dobro reagirali, da ne gubimo glavu. Svakako imamo puno za raditi i korigirati, to je jasno - rekao je izbornik Ivica Tucak.

- No, ono što smo trebali odraditi, to smo i ostvarili, pobijedili smo utakmicu. Prvi smo u skupini i u četvrtfinalu idemo na Italiju. Očekuju nas iznimno jake utakmice Svjetske lige kao dobra priprema za Svjetsko i Europsko prvenstvo.

Hrvatska će, dakle, imati još jakih utakmica prije velikog turnira, vjerojatno u Budimpešti (postoje glasine da će se promijeniti domaćin) gdje će na završnom turniru igrati protiv Italije 28. travnja. No još malo u Rusiji, koja je, nakon Harkova koji je postao naš član reprezentacije, izgubila i drugog ljevorukog igrača Nagajeva. No i takva je i dalje opasna.

- U napadačkom i realizacijskom smislu, a i u obrani smo primili previše golova, nije najbolje započela utakmica. Nažalost, to je trenutačno tako, momčad je mlada i nismo još uigrani. No, sigurno ćemo imati još vrhunski odigranih utakmica, poput one s Grčkom, a i nešto lošijih, kao što je bila ova. Bitno je da smo na kraju pokazali da smo bolji i da smo dali svoj maksimum kada je trebalo, te na kraju pobijedili. Treba izvući pouku iz prve dvije četvrtine koje nisu bile dobre te raditi dalje kako bismo bili bolji - zborio je Ante Vukičević.

Marko Bijač obranio je sedam udaraca, zaslužio epitet igrača utakmice, ali i postoji dobar razlog za takvo što. Uoči utakmice, naime, postao je otac!

- Nadam se da sljedeći puta kada se sastanemo s Rusima više nećemo opet ovako šokantno. Bilo je ‘papreno’, ali izvukli smo ovaj put. Malo lakše nego u Rotterdamu, ha, ha. Nismo odigrali dobro, to svi znamo, ali opet pokazali smo i karakter i snagu, neodustajanje. Nakon njihovog vodstva 9-5 uspjeli smo zaustaviti te neke njihove duže prebačaje, šuteve iz daljine, promijenili obranu i to je dalo i sigurnost u napadu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše