Obavijesti

Sport

Komentari 18

'Pobijedimo li, bit ćemo 6., ako City izgubi 25-0 bit ćemo 4.'

'Pobijedimo li, bit ćemo 6., ako City izgubi 25-0 bit ćemo 4.'
1

Po meni je Francuska favorit. Ne samo zato što igraju doma nego i zbog rostera. Zbog atmosfere koju je Didier Deschamps stvorio. Imaju mladu momčad koja je gladna uspjeha, kaže Bilić o favoritu za Euro

VIDEO

Menadžer West Hama Slaven Bilić održao je zadnju press konferenciju uz sezoni u petak. Bilić je govorio o narednom susretu sa Stokeom, o favoritima na Euru, o otkazu Quiqueu Sanchezu Floresu...

Službena stranica West Ham Uniteda objavila je intervju s Bilićem:

Je li pet mjesto realno?

- Bit će teško, zadnja je utakmica u sezoni, a situacija je ista za par klubova u nekoliko država. Real Madrid se nada da Barcelona neće pobijediti zadnju utakmicu - to je malo vjerojatno, ali kada je u pitanju zadnja utakmica sve je moguće. Uzevši u obzir pritisak i sve ostalo - rekao je Bilić pa nastavio:

- Ali ne smijemo se koncentrirati na takve stvari. Moramo odraditi posao, čeka nas vrlo teška utakmica jer ako Stoke pobijedi srušit će vlasititi rekord po broju osvojenih bodova. Stoke ima dobru momčad, a sve što mi trebamo napraviti je ponoviti izvedbu protiv Manchester Uniteda i pobijediti.

- Ako pobijedimo bit ćemo sretni jer ćemo završiti minimalno šesti. Peti vjerojatno, ako Manchester United podbaci, a četvrti ako Manchester City izgubi 25-0 - nasmijao je Super Slav prisutne na press konferenciji.

Čini se da će West Ham imati burni ljetni prijelazni rok?

 - Neću ništa komentirati, imamo utakmicu sa Stokeom ispred nas.

Ali ipak možete gledati unaprijed za sljedeću sezonu. Morate ostati gdje ste sad. Zlatan Ibrahimović je danas postao slobodan igrač primjerice, on bi se sasvim dobro uklopio u momčad.

- Ne mogu ga vidjeti u West Hamu. Kada pogledate s kojim klubovima se povezuje, povratak u Milan i amo i tamo, i u Manchester United... To su sve glasine u novinama, ne vidim ga u West Hamu.

Mogu li vas pitati o Quigueu Sanchezu Floresu? Imao je dobru sezonu, a dobio otkaz. Što vam to govori o trenutnoj kulturi, ponašanju u nogometu?

- Sve je to ludo. Žao mi ga je, to je u potpunosti krivo. Quigue je napravio fantastičan posao. Kada sam došao, Watford je bio u onoj skupini koja je trebala ispasti (iz lige). Takva je bila procjena. Ali Watford nikad nije bio u opasnosti (od ispadanja). Pogotovo u siječnju ili veljači, bili su u TOP 8, TOP 10. Igrali su dobar nogomet, bili su u polufinalu FA Cupa pobijedivši Arsenal u gostima... Imali su odličnu sezonu. Bila je ovo sezona kojom se trebaju ponositi. Naravno, pokazatelj je kako si savršio sezonu, a ne kako si počeo, ali... To su (njegov otkaz) besmislice po meni i ne mogu to prihvatiti. U potpunosti je pogrešno i bolesno, da budemo pošteni.

Što mislite tko će pobijediti na Euru?

- Ne mogu pričati sad o Euru - rekao je Slaven okrenuvši se prema službenoj osobi iza sebe.

- Možete ako želite - Bilić je dobio odgovor.

- Uff, ne znam. Po meni je Francuska favorit. Ne samo zato što igraju doma nego i zbog rostera. Zbog atmosfere koju je Didier Deschamps stvorio. Imaju mladu momčad koja je gladna uspjeha, a zadnjih par turnira su se poskliznuli i zato će htjeti ponoviti 1998. godinu. Možda im nedostaje malo iskusnijih igrača, ali opet, ne mogu reći da Pogba nije iskusan. Ili Griezmann ili Payet... Ili bilo tko drugi - rekao je Bilić pa spomenuo još nekoliko država:

- Naravno tu su uvijek iste momčadi poput Njemačke, Španjolske, Italije. Imate i momčadi koje mogu pobijediti bilo koga kada imaju dobar dan poput Portugala ili Hrvatske. Na kraju tu je i Engleska, koja je ispala na zadnjem Svjetskom prvenstvu iz skupine. No tada sam vidio veliku energiju i želju. Sada će imati nekoliko igrača koji će 'pucati' od samopouzdanja - Jamie Vardy, Harry Kane, Dele Alli, Mark Noble... Po meni su sposobni napraviti nešto veliko. Zaista.

Stoke City je u lošijoj formi u posljednje vrijeme. Kako ocjenjujete vaše izglede za pobjedu u nedjelju?

- Imamo priliku jer smo dobra momčad. U lošijoj su formi, ali gledao sam njihove utakmice i čini se da su više igrali protiv momčadi koje su bile u zanosu (nego što su oni lošiji). Primili su tri, četiri gola u nekoliko utakmica, ali kada imaju dan sposobni su (pobijediti). Stoke protiv 'spursa' nije imao sreće u prvom poluvremenu i OK, izgubili su od Palacea i remizirali sa Sunderlandom, ali nisam vidio pad njihove energije. Dobra su momčad, koja ima nekoliko individualaca koji mogu naštetiti - Arnautović, Bojan, Shaqiri, Diouf, Walters, Crouch... Imaju dobre igrače i, nažalost, očekujemo tešku utakmicu. Morat ćemo biti najbolji što možemo da bi obavili posao - zaključio je Bilić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše